Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Selasa, 30 Oktober 2012

Inilah rupa Power Socket yg berharga RM1,500 seunit d Kedah.


WOWw...

Apsal murah sangat hah? Patut ko letak harga rm15,000. Baru best wehhhh

kah kah kah

Cerita dia gini. 

Malam tadi tengah aku tak boleh tidur saja la aku baca twitter yang di update dari individu2 yang aku follow. Baca punya baca last2 terbaca la satu posting pasal gambar di atas. 

Posting di atas mendedahkan antara kepincangan yang berlaku di negeri kedah. Ini masalah kakitangan awam yang tak reti buat kerja la. Dan juga masalah bos mereka yang tak reti nak pantau kakitangan bawahan mereka. So memang semua yang terlibat layak dipersalahkan.

Tapi yang membuatkan aku musykil ialah.. aikk ari tue aku memang ada baca laporan audit negeri kedah bagi tahun 2011. Aku buka beberapa kali dan baca beberapa benda kat situ. Tapi apsal aku tak pernah nampak pun gambar di atas hah?

Nak mengclearkan persepsi aku, so aku pun p la buka audit sekali lagi.

http://www.intosaiitaudit.org/audit/LKAN_NEGERI/AKTIVITI/AKTIVITI%20KEDAH_05.11.12.pdf

Aku buka. Aku cari gambar di atas malam tadi. Tak jumpa pun. Then aku tidur sebab mengantuk. Lepas tue tadi aku buka balik. Aku cari balik gambar di atas sekali lagi. Aik tak jumpa juga. Apekehel? Mana pula perginya gambar di atas. Kat mana YB P Kamalanathan amek gambar di atas hah?

Dalam laporan audit memang takde. Dan tak mungkin plak YB p amek gambar tue sendiri dan dokumentasikan ia. Kesimpulan tue memang mustahil. Cara gambar di atas digambarkan ialah seolah2 mereka amek dari audit. Tapi hitam putih macam zaman dulu2. Audit punya gambar semua nya berwarna dah beb. Bila tahun punya laporan audit tue hah?

kah kah kah

Walaupun kedah mencatatkan prestasi yang teruk tahun ini bahkan aku anggap memang haprak dan tah hapa2 tapi rileks la. Balon la dengan fakta yang terang2 terbukti. Tak perlu fitnah. Citer pasal power soket memang ada tapi bukan citer pasal harga. Tapi citer pasal skop kerja yang berbeza. Cakap lain dalam tender tapi hasilnya lain.

Tapi takpela. Aku takmo tuduh2. 

Kot2 mata aku tersilap pandang or memang betul2 tak nampak perkara di atas wujud dalam laporan audit kedah bagi tahun 2011, mohon la YB  P Kamalanathan tunjuk ajar. Nak juga aku tahu kat mana dia dapatkan info tersebut. Baru syok nak balon kedah kan. Amacam YB? Boleh bagi bukti lanjut tak YB?

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...