Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Sabtu, 24 September 2011

Rakyat selangor terseksa di bawah pakatan rakyat.

Rakyat selangor terseksa di bawah pakatan rakyat. Kesian dorang. Aku pun taktahu nak tolong dorang macam mana. Kalau korang tak percaya, bacalah pengakuan ikhlas dari pemimpin kerajaan di bawah neh ;

Timbalan Perdana menteri Tan Sri Muhyiddin berharap masyarakat Selangor memilih BN dalam pilihan raya akan datang setelah rakyat kini didakwa "terseksa" bawah Pakatan Rakyat.

NONEKatanya, beliau diberitahu demikian oleh seseorang ketika tiba di majlis penutup program permukiman wakil rakyat BN di sebuah sekolah di Meru petang ini.

"(Orang tersebut kata) saya nak cepat-cepat pilihan raya nak pergi mengundi sokong BN, sebab rasa terseksa duduk bawah Pakatan di Selangor.

"Sorrylah berkempen," katanya lagi yang cuba melunakkan suasana dalam ucapannya di sekolah SMK Meru, Klang itu. -mkini-Tertekan punya pasal sampai terkempen dalam sekolah. Tempat yang sepatutnya dilarang untuk berkempen. Takpe2. Aku faham niat ikhlas TPM neh. Aku pun sedih gak tengok penderitaan rakyat selangor neh. Sebab tue bila dia cakap rakyat selangor akan seronok sepanjang hayat setelah menerima bantuan dari BN, aku rasa terharu dan gembira sangat. 

Bagi aku memang dah betul sangat dah kata2 TPM neh. Sebab aku pun tengah seronok2 gak neh. Seronok sepanjang hayat. Walaupun tak dapat bantuan dari BN dan sekadar membaca ayat2 ko je pun dah boleh membuatkan aku seronok sepanjang hayat. Siyes. Sila percaya aku TPM. Sila larh yer. Sekian.

Ameno : SS

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...