Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Ahad, 18 September 2011

[Video] Mashitah bidas anwar ibrahim.

Semakin lama semakin rancak pula dia attack anwar ibrahim dalam tv3. Adakah ini salah satu strategi untuk meraih sokongan apabila rakyat melihat seorang ustazah menyerang ahli politik mereka akan sokong hujah ustazah semta-mata sebab dia seorang ustazah? Intergriti mashitah dah lama terjejas sejak dia masuk umno dan membuat statement2 kontroversi disamping menukar penampilan diri. Bukan larh aku nak kata aku lebih baik dari dia tapi bukan kah title ustazah tue harus tele dengan penampilan dia? Macam mana seorang ustazah boleh memiliki sepasang kening yang semakin halus? Heh.. lihat bawah neh ;

 

Mashitah.. aku pun dah serba salah nak pandang ko sebagai seorang ustazah. Aku kecik ahti dengan sikap bias ko sebenarnya. Punyalah berlambak2 isu dan masalah umat islam yang ko boleh focus tapi ko memilih untuk menyemak dalam kes anwar ibrahim neh buat apa? Kalau tv3 boleh bagi ko peluang untuk ko bidas anwar ibrahim apasal pula ko takley guna slot sama untuk bidas beberapa perkara yang menyebabkan persatuan umat islam semakin lemah? Dengan penguatkuasa dan undang2 yang sangat2 loose, gejala sosial yang melibatkan anak muda islam sangat ketara bilangan pertambahan dari hari ke hari. 

Jangan campur bab politik larh mashitah. Dah berlambak2 orang politik bicara hal neh. Ko elok buat kerja ko je. Berlambak2 lagi umat islam perlukan bantuan daripada pelbagai segi. Yang neh bidang tugas ko. Politik bukan urusan ko. Jangan ko ingat ko ustazah level ko tue setingkat dengan Nabi saw pula. Ko pun manusia macam aku. Cuma ilmu ko tinggi je. Tapi tak guna kalau tak amal mashitah. Tak guna. 

Ameno : Kempen pru-13 larh neh..

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...