Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Isnin, 19 September 2011

Poster berniat jahat dan kereta mewah ustaz azizan?KAH KAH KAH

Kerja orang yang tiada kerja. Aku taknak tuduh sapa2 sebab sesiapa pun yang buat poster neh akan dapat simpati politik. Baik PR baik BN dedua dapat kebaikan dalam kes neh.  Pemikiran aku macam neh ;


1. Poster kecik dibuat pr = dapat simpati politik = umno kena balon sebab kutuk dsai dan edarkan di serata kedah.

2. Poster kecik di buat umno = umno berlakon mereka di aniaya = reka bukti bagi kuatkan hujah mereka = dapat simpati politik = persepsi neutral terhadap pr mula dipersoalkan.


Barang siapa buat poster kecik neh tetap ada untung. Malahan PR lebih untung lagi dari umno. Sebab tue aku malas nak tuduh2. Kalau aku polis dah lama aku check detail2 dan dalam2. Dari cop jari atas kertas sampai ke ink printer pun boleh detect. Tapi tue larh aku bukan polis dan isu macam neh biasanya tidak akan terjawab sampai bebila sebab sistem keselamatan negara kan jenis cincai boncai. Maka cincai boncai je larh yang kita dapat. 

Dan tadi masa aku jejalan kat blog umno aku dapat baca satu isu yang mungkin boleh mencalarkan imej ustaz. Aku nak ustaz jawab isu neh sebab ia memudaratkan nama baik ustaz. Aku tak percaya pada kata2 orang umno neh. Depa kata ustaz azizan beli kereta guna wang rakyat dan tak pakai pula kereta tersebut sebab takut kena kutuk. 

Kereta tersebut dibeli atas tujuan rasmi kerajaan negeri dan atas nama kerajaan negeri. Dah kalau untuk urusan kerajaan negeri apa masalahnya pula? Aku percaya mesti ada sebab kenapa depa beli andai betul larh hal neh.

Bab yang ustaz azizan tak guna kemudahan tue maybe ada penjelasan yang lain. Apa pun tak guna gak aku jawab bagi pihak ustaz pasal isu neh aku blank. Bukti takde, sumber pertanyaan pun takde so elok tanya dalam blog je. Sila patahkan pembohongan oleh umno neh yer ustaz azizan. SekianAmeno : tak paka kereta neh bagi aku je lerh.. hehehhe

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...