Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Jumaat, 15 Julai 2011

Berjuang dengan menfitnah najib pun okey.


Ini gambar najib dengan paderi. Ini dikatakan super impose. Di beritahu kepada aku oleh seseorang. Tidak. Dia bukan orang umno. Dia orang pakatan rakyat. Persoalan utama disini ialah, apakah ini gambar super impose atau gambar benar?

Jika ini gambar super impose maka siapa yang buat? Apa tujuan dia? Apa masalah dia? Apa perlu dia buat gambar seperti ini? Adakah otak dia berfikir dengan membuat gambar super impose akan membuatkan perjuangan dia menentang umno menjadi suci, jihad, berpahala dan bagus?

Jika ini ialah gambar super impose maka apa beza tindakan dia dengan cybertroopers umno? Mari kita halusi sebentar perkara neh ;

1. umno super impose gambar dsai = jahat = kejam = zalim = fitnah?

2. pr super impose gambar dsai = baik = bagus = bijak = adil = perjuangan?

Owh.. okey.. baik anda ialah fack.  Super impose ialah satu hal yang lain. Tidak menerangkan ia super impose ialah satu hal yang lain. Memecahbelahkan ukhwah antara penganut islam dan kristian pula ialah satu hal yang lain. Dia buat 3 kerja dalam satu gambar. Otak dia tak berfikir dalam. Otak dia nampak keburukan umno. Tapi otak dia lupa cermin keburukan diri sendiri. Aku tidak tahu siapa yang super impose. Kalau aku tahu aku tegur depan2. Bukan cakap dalam blog. Memang ini cara aku.

Andai gambar ini benar sekalipun ia tiada isu. Najib boleh berjumpa dengan pope. Berjumpa dengan pope, syirik ka? Berkawan dengan pope, berdosa ka? Di dunia yang begitu berbilang kaum neh tolong jangan sempitkan pemikiran dan akal masing2. Ini sebijik cam perangai umno. Bila pemimpin pas dan dsai berjumpa pope segala bagai, pemimpin2 pakatan rakyat dikutuk dan diherdik Sedangkan menjalin hubungan yang baik dengan ketua2 agama lain tidak menjadi hal.

Jadi kalau najib berjumpa pope, so apa masalahnya disini? Kenapa perlu nak melenting pula? Of course kita mahu umno mengulas apa pasal bila najib buat benda yang pakatan rakyat buat, maka ia jadi betul dan benar pula tetapi jangan disebabkan itu kita rasa kita ada lesen nak super impose dan fitnah najib. Gambar ini diyakini super impose. Aku tak pandai check. Tapi aku dapat tahu ia super impose. Bagaimanapula dengan orang yang taktahu check dan tatau ia super impose? Bukan kah ini fitnah? Fitnah najib is okey? Fitnah pr is not okey? Heh.

Tetapi aku percaya selepas mereka baca entry neh, ramai orang yang pandai check, akan check. Mereka boleh periksa kebenaran dari sini. Bukan pula aku nak menghukum buta2 dengan menyatakan gambar ini sah super impose. Cuma aku minta korang siasatlah kebenaran nya dari sini menggunakan akal masing2.

Tolong ya berakhlak sepertimana yang anda juangkan. Tolong la ya fikirkan akibat daripada tindakan bodoh seperti ini. Sekian

Ameno : Super impose najib dapat pahala ke?

Share this

0 Comment to " Berjuang dengan menfitnah najib pun okey. "

Catat Komen

Sebarang cadangan, kritikan, tempahan iklan dan segala berita boleh je hubungi saya di sini orderonline2010@gmail.com

Segala penulisan di dalam blog ini mewakili pandangan peribadi saya [dan beberapa penulis lain] dan bukan mewakili mana2 parti/pemimpin/ataupun mana2 individu.

Segala komen yang anda tulis di sini tidak menjadi tanggungjawab penulis jika berlaku apa2 perkara kelak. Sendiri komen sendiri tanggung.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...