Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Khamis, 17 Februari 2011

Fungsi baru facebook makin pelik.

Fungsi terbaru facebook semakin tidak menyenangkan aku. Siyes. Naik runsing aku tengok facebook bila ;



1. Semua link yang kita share via facebook  [link asal dari facebook itu sendiri] tidak boleh di komen oleh sesiapa pun melainkan hanya button share aje yang terpapar. [rujuk gambar]

2. Even like pun takde.

3. So camne nak tahu respon balas atas perkara yang kita share tue?

4. Jawapan nya kena buka topik barulah. Perubahan neh tertakluk kepada facebook individual dan group.

5. Lagi satu untuk facebook fanpage aku dapat tahu bahawa jika ada admin yang like comment fan dia akan terpapar macam neh ;


Okeylah takde masalah sebab aku rasa privacy admin page akan lebih terjamin [pada yang nak sembunyikan identiti lah].

Apa pun ciri facebook yang melarang kita komen / like link yang kita share via facebook adalah sesuatu yang aku tak setuju langsung.


Ameno : Facebook patut buat open survey dulu sebelum apply perubahan demi perubahan.. at least barulah kita owang di hargai.. neh tidak men tukar je.. walaupun facebook adalah free tapi facebook kini adalah seumpama public figure.. so as public figure kena pentingkan public opinion.

Share this

9 Responses to " Fungsi baru facebook makin pelik. "

  1. Sokong!Makin lama makin mengarut.especially yg admin yg ada *fan page*.agak mengelirukan bila nak update bnda..

    BalasPadam
  2. kalau macam tu bawaklah report ni ke Mark Zuckenberg??

    BalasPadam
  3. heh stakat pakai free banyak demamd plak ameno nih..kire dah kasik pakai free pon kire bagos la..hahaha

    BalasPadam
  4. Pada Fan Page sudah tidak ada Suggest To Friends

    BalasPadam
  5. o yeke? xpasan pulak selame ni. xpe2. esok luse aku g umah mark zuckernberg whatsoever tu, slow talk elok2 ngn die.
    *mamat tu paham ke klw kite bagi komen dlm BM? ke otak die dah install Google Translator? haha~

    BalasPadam
  6. meh aku tolung tukar balik

    BalasPadam
  7. Pada Fan Page sudah tidak ada Suggest To Friends

    BalasPadam
  8. Sokong!Makin lama makin mengarut.especially yg admin yg ada *fan page*.agak mengelirukan bila nak update bnda..

    BalasPadam

Sebarang cadangan, kritikan, tempahan iklan dan segala berita boleh je hubungi saya di sini orderonline2010@gmail.com

Segala penulisan di dalam blog ini mewakili pandangan peribadi saya [dan beberapa penulis lain] dan bukan mewakili mana2 parti/pemimpin/ataupun mana2 individu.

Segala komen yang anda tulis di sini tidak menjadi tanggungjawab penulis jika berlaku apa2 perkara kelak. Sendiri komen sendiri tanggung.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...