Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Jumaat, 18 Februari 2011

Shahrukh dapat special project dari Ali Rustam..


Shahrukh khan berada di malaysia. Dia sedang menjalani pengambaraan filem yang bertajuk Don : 2 [Aku yang one pun tak sempat-sempat tengok full sampai sekarang.. tengok sekerat-sekerat je.. rugi..rugi.. dengar citer besh]

Melaka, Kuala lumpur dan Langkawi antara lokasi pengambaraan bagi filem tersebut. Sayang betul Ali Rustam kat Shah rukh khan neh aku rasa. Sebab apa, dalam berita tadi aku baca ;

1. Kerajaan melaka akan bina studio filem yang besar.

2. Nama studio itu ialah Studio, filem dan television antarabangsa melaka. [Aku harap malaysia boleh buat filem canggih lepas studio neh diwujudkan].

3. Kos studio tersebut di anggarkan RM21.3 juta. [aku harap jangan ada yang cuba memanipulasikan projek neh.. karang habis seme guna barang reject.. baru bina setahun dah runtuh because kualiti cikai]

4. Pembinaan studio dicadangkan di Rumah Media, Ayer keroh.

5. Peruntukan pula datang dari kementerian pelancongan.

6. Studio tersebut di jangka akan mula dibina pada tahun ini [sama-sama kita nantikan]

7. Kaitan shahrukh khan dengan projek ini ialah dia akan sumbangkan idea bagi pembinaan studio tersebut [aku taktahu dia pakar dalam benda tue..]

8. Dia juga akan menjadi pelakon utama bagi filem pertama yang akan dikeluarkan oleh studio tue [Aku rasa cam tak berapa bagus lah idea neh]

9. Aku tak pertikaikan kejayaan shahrukh khan dalam bidang perfileman.. tapi menjadi pelakon dan pengarah adalah perkara yang berbeza.. apabila kita nak membina studio.. ada baiknya kalau kerajaan melaka berkerjasama dengan yang benar-benar pakar.. yelah walaupun shahrukh khan cakap dia akan sumbangkan idea dalam paper.. siapa jamin bahawa sumbangan idea tersebut adalah percuma? Heh. Alang-alang kena bayar pergilah lantik orang yang betul-betul pakar dalam bidang tersebut.

10. Aku pun tak nafikan kehebatan shahrukh khan dalam dunia lakonan [sebenarnya nak kutuk.. tp kalau dibandingkan dengan fasha sandha.. okey lagi kot lakonan shah rukh khan] tapi bukan kah lagi patut kalau pelakon malaysia yang diberikan lead utama untuk merasmikan product pertama dari studio terbabit?

Aku rasa Ali Rustam neh ada hubungan sedara kot dengan shah rukh khan.. asyik utamakan shah rukh khan jer.. 

Ameno : kera dihutan bagi susu, anak kat rumah bagi susu gak, tapi yang dah basi punya.

Share this

12 Responses to " Shahrukh dapat special project dari Ali Rustam.. "

  1. Hmmmm... kipas mati keras (diehardfan) SRK agaknya dia ni. Hmmm..

    BalasPadam
  2. org dah x layan la bollywood skarang ni.kpop dgn kdrama yg tgh UP.pgil la JYP ke jadi director bru betoi.addoii..

    BalasPadam
  3. tibe-tibe teringat biografi p. ramlee kat channel history, cerita masa dia cuba nak bikin studio kat malaysia penghujung tahun 60-an.

    isk isk.

    BalasPadam
  4. ehhh e-village kat cyberjaya tu ape cite? bukan sama ke konsepnyer?? knape skang nak buat kat melaka pulak??

    BalasPadam
  5. horahora huruhara19 Februari 2011 1:17 PG

    baik amek jehan miskin daripada shah rukh khan

    BalasPadam
  6. saper SRK tu? maksud aku apa sumbangan dia pada malaysia sampai diangkat mcm tu skali..sebab dia promosikan malaysia dalam filemnya???? kenapa?? penggiat seni kat malaysia ni xbuat keja ke?? xpromosi malaysia ke??? KRU wat filem sampai dapat pegiktirafan kat luar, les copaque pun xkurang gak..nak dapat idea dari luar xsalah, tapi berpada-padalah...

    BalasPadam
  7. eeeee....geranmyer aku....menatang anak kera nieh dah tak tau camne nak gomo perabih duit rakyat.....tukar jgn tak tukar....

    BalasPadam
  8. Tun Khalil Mangkuk...negeri Pahang dah muflis...ni giliran Negeri Melaka...tak reti base ke shah kongkang tu macai Yahudi...dah jenis buta hati!!!!

    BalasPadam
  9. Kalau artis malaysia diberikan sebagai perasmi pun agak jelek tengok artis sekarang, cara pemakaian n cara hidup pun tiru artis luar negara.

    Wanita Yang Di Sayangi Dan Dicintai Iblis

    Sebab Mata Lelaki Gemar Lihat Badan Wanita

    Kenapa perempuan suka tayang body pada lelaki
    .

    BalasPadam
  10. ala tak perlu pun studio besar2 gaban macam tu,bek pakai duit tu banteras akhlak ker,perbaiki mutu pendidikn ke,tlg org susah ke,cover mnyk naik ke...haishhh

    BalasPadam
  11. horahora huruhara6 Mei 2011 10:20 PTG

    baik amek jehan miskin daripada shah rukh khan

    BalasPadam
  12. org dah x layan la bollywood skarang ni.kpop dgn kdrama yg tgh UP.pgil la JYP ke jadi director bru betoi.addoii..

    BalasPadam

Sebarang cadangan, kritikan, tempahan iklan dan segala berita boleh je hubungi saya di sini orderonline2010@gmail.com

Segala penulisan di dalam blog ini mewakili pandangan peribadi saya [dan beberapa penulis lain] dan bukan mewakili mana2 parti/pemimpin/ataupun mana2 individu.

Segala komen yang anda tulis di sini tidak menjadi tanggungjawab penulis jika berlaku apa2 perkara kelak. Sendiri komen sendiri tanggung.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...