Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Jumaat, 17 Mac 2017

Ahli PPBM Baling Cuma Ada 221 Tetapi TV3 Lapor 500 Orang Keluar Parti.

Pada semalam Buletin Utama melaporkan 500 ahli PPBM (BERSATU) Baling akan keluar parti disebabkan kemelut dalaman yang berlaku di kawasan PPBM itu .

Konflik dikatakan berpunca dari sikap tidak berpuas hati beberapa pengasas awal PPBM Baling berikutan tidak terpilih dalam pemilihan parti yang dijalankan baru-baru ini.

Disebabkan ketidakpuasan hati tersebut, mereka mengadakan sidang khas bagi memaklumkan perkara tersebut di hadapan media. Mereka juga mengumumkan keluar parti kerana dikatakan pemilihan dijalankan secara tidak adil dan telus.

500 Ahli PPBM Keluar Parti
Berita Buletin Utama
Namun menurut sumber PPBM yang diterima kami, ahli PPBM Baling yang berdaftar sebenarnya hanyalah seramai 221 orang sahaja (setakat hari ini). 


Jumlah ahli = 221 
Yang keluar parti = 500?

Pihak kami ingatkan selama ini di Malaysia ada pengundi hantu semata-mata tak sangka pula rupa-rupanya ada juga keahlian parti hantu ya. Dahsyat betul tv3. Mana la dia nak cekau lagi 279 orang tu agaknya. 😂😂😂😂😂

Tapi kisah lawak ini tidak berhenti disini. Pihak kami juga membaca laporan dari Utusan Malaysia.Utusan Malaysia melaporkan keahlian PPBM Baling ada 800 orang. 500 akan keluar parti. Kononnya maklumat dibekalkan oleh bekas ahli PPBM.

Jumlah ahli berdaftar = 221
Jumlah ahli keluar parti = 500
Jumlah ahli hantu = 579

Hebat tak? Ahli hantu lebih ramai dari ahli sebenar. Kelakar tak? Kelakar kan? Jom gelak beramai-ramai.

Kah Kah Kah

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...