Selasa, 16 Jun 2015

Ulama Dunia Ponteng Sidang Parlimen, Sekarang Berada Di Jepun.

Jangan kacau.

Walaupun,  dia melanggar amanah. Gagal jalankan tugas sebagai wakil rakyat. Bukan seorang ahli parlimen yang baik. Tidak juga rajin berdebat isu ekonomi dan masalah orang miskin yang tertindas.

Diam.

Dia ada title ulama.
Walaupun title itu manusia yang beri.

Diam.

Dia punya ponteng tak berdosa.
Kita yang berdosa sebab menghighlightkan kesalahan dia.

Faham?

Ketika neh sedang berlaku sidang parlimen.
Kita tunggu juga.
Mungkin mereka nak bahas isu hudud.
Almaklumla. Mereka cari redha Allah. Masuk pilihanraya tak menang pun takpa.
Yang penting mereka dapat redha Allah. Mereka lebih arif dengan menafsir kekalahan sebagai lambang Allah redha. Biasalah. Level ulama.

Tapi rupa2nya di Japun.
Eh, silap.
Di Jepun.

Pong pang pong pang gaduh isu hudud.
Masuk dalam permainan BN.
Masuk dalam perangkap UMNO.
Rupa2nya time parlimen bersidang dia kat Jepun.

Kita yang bukan ulama neh, takde pengiktirafan dunia pula, tak mendapat redha Allah neh, level cikai-cikai di mana sesiapa pun boleh mengkritik kita neh pun tahu ponteng parlimen, amanah rakyat bermaksud kau makan gaji buta.

Yang tidur, tidur.
Yang ponteng p bercuti.
Yang ponteng sebab tak reti atur jadual.
Yang ponteng sebab utamakan kerja lain.
Macam-macam jenis ada.

Tapi dorang tue bukan ulama.
Kita ingatkan level ulama neh sedikit berbeza.
Rupanya dua kali lima.
Kau sama.
Dia pun sama.
Penyudahnya, rakyat yang merana.
Salam takziah untuk rakyat Malaysia.

KAH KAH KAH


Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...