Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Rabu, 10 Disember 2014

Utusan Kalah Saman Lagi - Kali Neh Dengan Lim Kit Siang.

KAH KAH KAH

KAH KAH KAH KAH

KAH KAH KAH KAH KAH

KAH KAH KAH KAH KAH KAH

KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH

Kesian aku tengok Utusan neh. Sudah la kebajikan pekerja terabai. Prestasi syarikat semakin merundum. Jualan merosot. Kehilangan kredibliti dan kepercayaan rakyat Malaysia sehingga mempengaruhi jumlah jualan harian dan tahunan. Kalah saman plak tue. Dah kalah saman, kena bayar. Nak cekau duit saman kat mana? Balik2 guna talian hayat la.

Sapa talian hayat Utusan?

Pemimpin UMNO.

Macam mana pemimpin UMNO jadi talian hayat Utusan?

Menerusi pemberian iklan. Bagi iklan, duit masuk.

Bagi iklan2 yang membabitkan agensi kerajaan = guna duit pembayar cukai la jawabnya.

Itu pasal depa tak serik2 kena saman. Bukan depa yang tanggung. Depa fitnah je kot. Yang tanggung tah sapa2 tah la..

KAH KAH KAH

Baca ;Mahkamah hari ini mendapati akhbar milik Umno, Utusan Malaysia memfitnah Ketua Parlimen DAP Lim Kit Siang dan diperintahkan untuk membayar ganti rugi RM250,000 kepada ahli Parlimen Gelang Patah itu.
Hakim Mahkamah Tinggi Datuk Yeoh Wee Siam berkata, Lim yang juga diberikan bayaran kos sebanyak  RM25,000, berjaya membuktikan kes terhadap defendan atas keseimbangan kebarangkalian.
Sejurus selepas penghakiman itu, Lim dalam respon di Twitter berkata:”Hurrah kepada (peguam) Gobind Singh Deo atas kemenangan hebat terhadap politik bohong.” Lim memfailkan saman pada September tahun lepas terhadap penerbit Utusan Melayu (M) Berhad kerana menuduhnya memanipulasi pengiraan undi ketika pemilihan parti itu pada Disember 2012 dalam satu laporan yang disiarkan akhbar itu memetik “Father Augustus Chen”.
Lim mendakwa artikel itu membayangkan Father Augustus Chen itu wujud dan kandungan “Laporan Ekuiti (Penipuan Pemilihan CEC)” berhubung dakwaan ada sesuatu yang tidak kena dan wujud politik dalaman dalam pengundian DAP adalah benar. – TMI -

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...