Sabtu, 13 Disember 2014

Pendapatan & Keuntungan ASTRO Naik - Masih Naikkan Kadar Langganan?


Tu dia.

Perolehan ASTRO naik kepada 3.9b bagi tahun kewangan yang berakhir pada 31 Januari 2015. Selain dari itu keuntungan ASTRO juga meningkat sebanyak 12 peratus berbanding tahun sebelumnya.

Pendapatan naik. 11 peratus. Mungkin sebab kenaikan kadar.
Keuntungan naik. 12 peratus. Mungkin sebab kenaikan kadar.

Dan sibuk nak naikkan kadar langganan bulanan sekali lagi plak tue?

Fak you la ASTRO.

Bukan rugi untuk naikkan kadar yuran langganan. Untung masih untung. Untung besar plak tue. Juta2 setahun. Takan untung beratus2 juta setahun masih tak cukup?

Nampak?

Nampakk?

Daripada sibuk naikkan kadar langganan bulanan lebih baik ASTRO fikir macam mana nak mengatasi masalah siaran setiap kali hujan turun. Aku tatau la tempat korang macam mana. Tapi kat tempat aku setiap kali hujan turun, setiap kali itulah siaran ASTRO out. Macam sial.

Itu satu.

Yang kedua. Iklan.

Apa benda kau. Siaran berbayar. Bukan percuma macam TV1. TV2. TV3. Atau lain2 station TV yang percuma tue. Yang percuma logik la depa buat iklan untuk jana pendapatan bagi tampung kos operasi. Yang ASTRO neh berbayar. Sudah la berbayar, letak iklan plak tue. Apa logiknya disitu?

Duit langganan mao.
Duit iklan mao.
Bila lambat bayar, potong dan caj customer 20.00 untuk caj penyambungan.

Tapi. Bila siaran tak dapat akibat hujan dan bermasalah, ada tak depa potong yuran langganan sebab gagal berikan perkhidmatan kepada pelanggan depa?

Takde kan?

Nampak tak yang betapa TIDAK adilnya depa dalam mencaj pelanggan?

Fak la kau ASTRO. Aku tunggu option lain je sebelum aku betul2 beramboskan kau dari rumah aku ASTRO woi.. ko tunggu la.. ASTRO. Akan sampai satu tahap kau akan jatuh juga.. 

Bai.

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...