Rabu, 31 Disember 2014

Blogger UMNO YG Kantoikan Rosmah Guna Pesawat Rasmi - Ini Jawapan Kehilangan Pesawat Milik Negara.

So. Aku dah dapat jalan cerita yang lebih jelas. Pemimpin2 PR termasukla Ketua Pemuda Penerangan PKR tak pernah sesekali pun menyebut Rosmah menaiki pesawat milik negara. Apa yang dia sebut?

1. Kenapa Najib p Hawaii guna pesawat milik negara dan balik guna pesawat TUDM?

2. Bukan kah ini menyebabkan pertambahan dari segi kos perbelanjaan?

3. Kenapa bukan pesawat rasmi negara yang membawa pulang Najib Razak?

4. Kenapa pesawat itu terbang ke LA dan kemudiannya berakhir di Indianapolis?

5. Siapa yang guna dan apa tujuannya?

Part 1 rujuk sini.

Dan sekarang. Geng2 BN dok counter attack kata kita fitnah padahal kita tanya. Macam biasa. Bila kita tanya depa kata fitnah.

Oi, kau nak p mana tue = tanya.

Tapi pada anggapan geng BN = tanya = fitnah.

Pepatah lama mengatakan, malu bertanya sesat jalan. Pepatah baru pula mengatakan rajin bertanya maksudnya fitnah.

Dah sudah. Tanya pun tak boleh.

Dah alang2 depa kata kita fitnah (secara tepatnya, fakta dan hakikat, kita bertanya), kita akan dedahkan kat sini siapa sebenarnya yang menyebut nama Rosmah Mansur menaiki pesawat tersebut.

Bukan dari geng2 PR atau non partisan macam aku tau. Tapi dari geng2 UMNO juga. Ini apa yang ASD sempat copy ;

Yup. The official jet took Rosmah and her gang to Indianapolis. Last reports say the official jet was still there in Indianapolis.

So the First Lady of Malaysia did not bother coming home to meet the flood victims. But she has an office in the PMO called 'Office of the First Lady'??

Najib returned home to KL first on a commercial flight. Tukar baju, tukar flight and flew back from KL to Kota Bharu. Everyone thought that Najib had flown directly from Hawaii to Kota Bharu. I thought the same. Rupanya we have been had.

Here is that Malaysiakini report : http://s.m5.malaysiakini.com/news/284757.html. I have truncated it.

PM puts flood victims before family

4:00PM Dec 28, 2014

-His family (Rosmah) was sad to see him leave Hawaii (Rosmah still in US)
-Najib decided to put his vacation aside my family was sad that I had to leave them (Rosmah still on holiday)
-Najib came under fire playing golf in Hawaii as flood worsened.
-Najib had cut short his holiday and returned to the country yesterday.

However he appears to have taken a different plane from the government jet that had ferried him to Hawaii.That carrier went the opposite direction to Los Angeles before ending up in Indianapolis, Indiana, where it has remained till now, according to data on flight tracking website Flightradar24.

Upon his arrival, Najib's first stop was in Kota Bharu, Kelantan

Read carefully folks :

However he appears to have taken a different plane from the government jet that had ferried him to Hawaii.That carrier went the opposite direction to Los Angeles before ending up in Indianapolis, Indiana, where it has remained till now, according to data on flight tracking website Flightradar24.

So this is what has been really going on. I believe the Malaysian taxpayer has provided the Prime Minister an official jet (more than one) so that the PM can attend to important matters of State, including returning home as quickly as he can to oversee relief efforts during natural disasters. (OK lah if the PM wants to use it for his holiday - I dont mind.)

But it looks like the PM left the official jet for his wife's personal use to continue her holiday in Indianapolis. Then the PM spent even more taxpayers money to take a commercial flight back home to Malaysia. Pasal apa bayar duit dua kali?

Since when does the PM's wife have the right to use the official jet for her private holiday - without the PM?

If she has an "Office of the First Lady of Malaysia" in the PMO with a full budget and staffing then why not the First Lady also cancel her holiday and return home to be with the flood victims?

If the PM is going to use commercial flights then why the need for official jets?

Artikel di atas di petik dari sini. Dari blogger UMNO. Dan selepas beberapa jam, artikel itu hilang. Ya. Hilang. Kenapa dia hilang? Mana aku tau. Nak kena p tanya blogger tersebut la. Kenapa dia remove artikel dia. Btw, dia blogger UMNO yang pro Mahathirism okay.

Dan. Apa yang berlaku ialah dia terbitkan artikel yang lain tentang kehilangan kapal terbang tersebut bersama2 dengan kehilangan Rosmah Mansur mama angkat aku tue.

Rujuk sini.

Kali neh penulisan tersebut berbeza sedikit nadanya berbanding penulisan di atas. Untuk rekod, penulisan di atas hanyalah sebahagian dari apa yang ASD dapat petik. Owh demm.. kita tak dapat petik penulisan penuh dia disebabkan artikel tersebut telah dibuang dari blog tersebut.

Yang aku tertarik tentang huraian dia ialah ;

1. Dia sebut Najib terbang ke Hawaii dengan diiringi Rosmah. Aku dah cuba2 godek gambar Rosmah di Hawaii. Sorry tak jumpa. Gambar lama ada. Tapi gambar baru takde. Yang tersebar tue gambar lama. Mula2 aku pun terkena gak. Then masa nak tulis artikel siang tadi, aku cuba dapatkan pengesahan agar tak tersalah tembak. Nampak gayanya, memang bakal tersalah tembak kalau aku laju2 je sebar gambar Rosmah di Hawaii sedangkan itu gambar lama. Nasib baik.

2. Najib sebenarnya p bercuti bersama2 keluarganya. Hak ala. Bukan mama aje kau. Dengan family dia angkut sekali naik pesawat tue tau.

3. Then. Najib perlu meninggalkan percutian tersebut kerana utamakan mangsa banjir berbanding percutian. Kat sini aku tertarik sebab perkataan percutian tue hah. Kau kalau bercuti guna la pesawat kau sendiri. Apa kaitan pesawat rasmi dengan hal peribadi kau pula neh Najib woii.

4. Apa hak Rosmah gunakan pesawat tersebut tanpa kehadiran atau penglibatan Najib.

Hmm..

Sapa bayar?
Sapa tanggung?
Guna duit sapa?

Itu yang aku dok fikir2 sekarang neh beb.

Dan dalam artikel terbaru dia berkenaan pesawat tersebut ada disediakan jawapan pesawat rasmi milik negara 9M-NAA yang hilang secara misteri tue.

Ini yang aku petik dan sreenshot ;


So, aku buat sedikit research, ini yang aku jumpa ;



Sumber rujukan dari geng2 UMNO juga. Klik sini.

- Najib dari Hawaii ke Hong Kong naik pesawat komersil. 

- Dan pesawat milik TUDM amek kat Hong Kong dan terus dibawa ke Kota Bharu. (contradiks dengan artikel yang dipadamkan dari laman blog OSTB).

- Hal ini kerana pesawat yang membawa Najib telah dibawa ke US untuk tujuan penyelenggaraan disebabkan beberapa masalah teknikal yang perlu diberikan perhatian.

- Pesawat berkenaan tidak ditinggalkan untuk kegunaan peribadi keluarga Najib Razak dan keluarga Najib Razak juga tidak berada di Indianapolis. Maksudnya pesawat memang berada di Indianapolis tetapi family Najib tah di mana tah..

Owh baikla.

Satu kebetulan yang amat menarik apabila pesawat tersebut dihantar untuk diperiksa dalam waktu kita tak nampak kelibat Rosmah Mansur.

Hmmm oke. Aku akan fikirkan jika aku perlu buat2 percaya dengan alasan di atas. Dalam pada itu, untuk geng2 BN yang tak habis2 kata geng2 PR asyik meroyan isu gambar Najib dan sticker BN pada beras punca bantuan lambat sampai tue..

Nah, baca bawah ;


Lalalala..

Blogger korang yang sebarkan gambar tue rupa2nya. Ini rujukan rasmi. Gambar yang menunjukkan petugas sibuk menampal sticker propaganda dan sticker tersebut perlu ditampalkan pada beras sebelum melakukan pengedaran.

Faham tak?

Yang sebarkan dan complain huha huha ialah puak2 korang. Kita orang neh sambut je sebab isu tersebut relevan untuk diperkatakan. Apa salahnya bagi aje beras tue tanpa bersticker bagai dengan muka piem kau tue. Tak jemu ke? Buka tv, tutup tv, p merata tempat asyik terserempak dengan wajah PM je. Bagi la mata rakyat neh relaks kejap..  HAHAHAHAA..

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...