Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Selasa, 3 Mei 2011

Mukhriz : Tubuh kolej umno dan biasiswa umno.


Kah kah kah
kah kah kah kah
kah kah kah kah kah

Anda umno? Bagus. Tak lama lagi anda akan memperolehi manfaat untuk ;

1. memperolehi biasiswa umno

Dan

2. Masuk ke kolej umno

Kata mukhriz nama umno digunakan sebab nak ingatkan rakyat khususnya golongan muda apa sumbangan umno terhadap masyarakat malaysia selama ini.

Biasiswa ini juga terbuka untuk semua bukan ahli2 umno je walaupun ada nama umno kat pangkal nama kolej dan biasiswa.. kah kah kah

Aku bukan apa. Aku teringat kes pinjaman tekun. Kalau nak pinjam kena jadi ahli umno dan undi bn. Silap2 biasiswa umno dan kolej umno pun akan buat perkara yang sama kot.

Kah kah kah
kah kah kah kah
kah kah kah kah kah

Ini pula versi bahasa melayu yang aku baru jumpa. Bacalah.

Ameno : Biasiswa umno?? kah kah kah..

Share this

18 Responses to " Mukhriz : Tubuh kolej umno dan biasiswa umno. "

  1. Apa nak yg digelakkan? Kalau UMNO ada niat murni utk bantu ahli-ahli UMNO, apa salahnya? Rakyat biasa jangan sibuk la!

    BalasPadam
  2. apa nie...jangan la dipolitikkan pendidikan di malaysia.. pendidikan untuk semua...ilmu yg Allah bg untuk semua tak kira siapa..kalau camni dah menyimpang la..kata mahasiswa tak bleh terlibat dalam semua ni....pas wat skolah pondok mengaji agama pun tak guna nama pas..haishhh...susah aih..

    BalasPadam
  3. Guna nama umno,tapi guna duit rakyat.

    BalasPadam
  4. branding?

    hahah...


    umno eh?


    source duit? duit pembayar cukai a.k.a rakyat?


    cukai mana ada kira ko parti mane ye dak?? semua pun bayar je...


    sampai bende camni pun nak politikkan... haishhh...

    BalasPadam
  5. gelak la..biasiswa dan pengurusan kolej tu guna duit sapa? guna duit cukai rakyat? atau guna duit yuran ahli umno? atau guna duit bapak si mukhriz ni?

    BalasPadam
  6. yeahhh.. aku nak register masuk sini.. tapi undi adalah rahsiakan? takde kursus BTN 24 jam kan?


    Mengapa mereka merakam 3gp lucah??

    koleksi artis seksi dalam majalah mangga

    BalasPadam
  7. melampau dah umno ni...

    BalasPadam
  8. bese la umno...nak org ingat umno...tpi dorang dah melantak duet rakyat tak ingat plak..adoi~

    BalasPadam
  9. orang parit bakar3 Mei 2011 2:06 PTG

    lambat 10 tahun dari MCA nampaknya UMNO ni ke?

    "The Genesis of UTAR

    On 5 July 2001, the Minister of Education, YB Tan Sri Musa Mohamad, invited the MCA to establish UTAR. A steering committee, chaired by YABhg Tun Dr Ling Liong Sik was formed to draw up a blueprint. A working committee led by YBhg Tan Sri Dr Ng Lay Swee, who was then the Principal of KTAR, prepared the working papers for the formation of the University. After months of meetings, deliberations and research, a framework emerged. "

    http://www.utar.edu.my/contentPage1.jsp?contentid=47&catid=1

    Yang ini plak guna duit siapa ?

    Guna duit UMNO.

    Duit UMNO = Duit Kerajaan yang Disalurkan Kepada Kroni dari UMNO = Duit rakyat yang membayar cukai + sumber-sumber lain.

    BalasPadam
  10. Kolej Umno dan Biasiswa Umno tapi duit sape? Duit Umno ke?

    Smartphone : Risiko "privasi" pengguna terdedah.

    BalasPadam
  11. habis la. lepas ni bukan kaki tangan kerajaan je wajib undi..

    BalasPadam
  12. kite buat cukai untuk parti umno je.sape2 parti lain xpayah bayar cukai.bru adil..

    BalasPadam
  13. motif apa? nak tarik rakyat masuk umno? nak suruh belia belia yang masuk dalam college tu fikir kan balik apa yang umno dah buat? dah kasi duit suma, dah suap segala bagai. harap belia and suma rakyat boleh fikir and be normal lah. jangan ingat depa dah tunjuk and tubuh kan univ and nak kasi duit tu suma senang2. depa ni otak panjang. boleh corrupted budak budak sekrang ni

    BalasPadam
  14. motif apa? nak tarik rakyat masuk umno? nak suruh belia belia yang masuk dalam college tu fikir kan balik apa yang umno dah buat? dah kasi duit suma, dah suap segala bagai. harap belia and suma rakyat boleh fikir and be normal lah. jangan ingat depa dah tunjuk and tubuh kan univ and nak kasi duit tu suma senang2. depa ni otak panjang. boleh corrupted budak budak sekrang ni

    BalasPadam
  15. habis la. lepas ni bukan kaki tangan kerajaan je wajib undi..

    BalasPadam
  16. bese la umno...nak org ingat umno...tpi dorang dah melantak duet rakyat tak ingat plak..adoi~

    BalasPadam
  17. Guna nama umno,tapi guna duit rakyat.

    BalasPadam

Sebarang cadangan, kritikan, tempahan iklan dan segala berita boleh je hubungi saya di sini orderonline2010@gmail.com

Segala penulisan di dalam blog ini mewakili pandangan peribadi saya [dan beberapa penulis lain] dan bukan mewakili mana2 parti/pemimpin/ataupun mana2 individu.

Segala komen yang anda tulis di sini tidak menjadi tanggungjawab penulis jika berlaku apa2 perkara kelak. Sendiri komen sendiri tanggung.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...