Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Khamis, 20 Januari 2011

Terkini : Petrol turun harga, bukti BN jaga kebajikan rakyat!


WOW. Ini berita hebat. Saya sangat seronok. Terima kasih kerajaan BN kerana turunkan harga petrol pada saat ini. Ini perkara yang saya sangka tidak akan berlaku langsung tetapi akhirnya prasangka buruk saya memakan diri saya semula.

Sememangnya sia2 sahaja saya berprasangka buruk pada kerajaan selama neh. Rupanya kerajaan benar2 mengambil berat hal ewhal rakyat. Kerajaan benar2 prihatin terhadap masalah2 yang dihadapi oleh rakyat.

Selain dari turunkan harga petrol, kerajaan juga telah berjanji akan

1. memberikan pendidikan percuma kepada seluruh warga malaysia tanpa mengira bangsa dan agama.

2. membatalkan faedah ke atas peminjam ptptn

3. menambahkan jumlah biasiswa kepada pelajar2 yg memerlukan yang belajar dalam dan luar negara.

4.menghapuskan cukai kepada pembayar2 zakat di malaysia.

5. membantu org2 miskin yang memerlukan dengan memberikan mereka latihan dan insentif agar mereka boleh keluar dari kelompok kemiskinan tegar dan kemiskinan bandar.

6. mengurangkan harga kereta nasional dengan menghapuskan cukai2 yang membebankan rakyat di samping menyediakan kualiti kereta nasional pada kualiti yang terbaik.

7. menghapuskan cukai2 pada kereta import agar rakyat boleh bebas memilih untuk membeli kereta nasional atau kereta import.

8. menetapkan harga siling rumah agar syarikat hartanah dan pemaju tidak mengambil kesempatan untuk mengenakan harga yang membebankan rakyat jelata.

9. menghapuskan sistem kroni dan proxi dalam kerajaan dalam setiap tender2 kerajaan.

10. melongarkan syarat peniaga kecil untuk meminjam. [seperti tekun, mara, etc]

tiba2.. ada suara dari belakang..

Woit bangang..neh seme fitnah bhai.. fitnah.. jangan percaya cakap blogger amenoworld neh dia neh penipu, pemfitnah. Inilah dia ajaran pr yang hanya tahu suruh blogger dia menfitnah jer.. bila masa pula bn nak turunkan harga petrol? bila masa pula bn nak buat seme2 perkara di atas? mimpi kot dia neh. Elok isa kan aje si amenoworld pasal asyik dok fitnah bn je. Heh

hahahahhhaa.. yeke aku fitnah? at least aku fitnah benda yang baik2 beb. Dalam aku fitnah, aku fitnah benda yang ber-roh baik.

Bukan dok fitnah org berzina, org meliwat, org merogol, org kena tangkap khalwat, org gila seks, org pijak islam, org tikam melayu, org racist, superimpose, video sekerat2, org keluar parti. Ataupun dok cercacerci peribadi orang. Heh

Fitnah pun ada beza beb.
Orang baik2 fitnah pun baik2. Heh

Ameno : Kah kah kah.. sabar pembaca2 seme.. sabar.. saja je melawak.. kah kah kah..

Share this

25 Comments to " Terkini : Petrol turun harga, bukti BN jaga kebajikan rakyat! "

thefirdaushasab berkata...

hampir tertipu aku...hahhaha

thefirdaushasan berkata...

slh ltak name..

Tanpa Nama berkata...

thumbs up.. aku dah terpikir yang last sekali camni..

eh eh..silap kerajaan, bukan kerajaan BN tapi bakal kerajaan PKR

Tanpa Nama berkata...

i like ur style....

Tanpa Nama berkata...

ko mmg hawau laa...bab ptptn tu aku baru nk lompat2....adehhh...ko x letak amaran awal2....keciwa deh..

student berkata...

Oh dem! Hampir-hampir aku percaya! Dem dem dem dem dem!!!!

sengal ah!!!

But somehow it was a nice joke. Even memula rasa excited giler dan seyes susah nak percaya.

ANd yes!! Dah kena prank!!!

Cik Agogo berkata...

alaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....

kalo betul kan bagus?

tertipu aku tadi. cis!

Ndee_tganu berkata...

kakakakakah sbr kwn2. Korg ni excited sgt dgn propaganda admin ni ngee~

gua salute lu bro. Ayat penuh sinis. Sonot bace dr bace blog maki-hamun tapi isi "low class"

amikae berkata...

bhahaha,,,,
terbaek!
yg no 9 tu idea yg bernas...
elok hapus kn kroni2 je terus...
hahahahaha....

albab5c berkata...

.hahaha...
wakenaBEB!...
,..terbaik..
minta link-share at my wall post.. :D
wakenaBEB! kawan2 pulak! kah3

BN berkata...

siot ameno...heh

Tanpa Nama berkata...

kering nafas aku bace... eksaited!!! tapi.. semuanya hanyalah fitnah!!!!!!!!!!!! fitnah belaka!!!!!!!!!

tidaaakkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!!!!!!!!

DD berkata...

ye ke suma harga akan turun? wah best la camni...

afendy berkata...

lepas baca entry ni, rasa nak tembak je burung biru ni, pasal apa.. ngikut je kemana pergi.. haish..

mykhalis berkata...

dengn orang-orang umno tengah bersedih..

Tanpa Nama berkata...

aku dah nk war war kan dah ni,apaaaaaa lh,hissssss...

kasih berkata...

aku baru nak buh minyak full tank.. adesss...

spider berkata...

maharaja lawak beb!!
www.mirzzaphotography.com

Tanpa Nama berkata...

siut hampes krempes!! aku dah menitik air mata nak sayang kerajaan..tapi kene fitnah rupanya....hadeh

Tanpa Nama berkata...

fuuuuuu... tersedu sedan aku mnangis dgn penipuan dan fitnah ini.. alankah indahnya jika ini semua betul lagi benar belaka..

wa berkata...

erkk... dah agak dah... berita nih, its too good to be true...

wa berkata...

erkk... dah agak dah... berita nih, its too good to be true...

kasih berkata...

aku baru nak buh minyak full tank.. adesss...

amikae berkata...

bhahaha,,,,
terbaek!
yg no 9 tu idea yg bernas...
elok hapus kn kroni2 je terus...
hahahahaha....

Aphique Lacrymosa berkata...

tabik!!! :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...