Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Selasa, 18 Januari 2011

Azwan Ali attack Ummi hafilda.


Ayoooyoooo... apa sudah jadi. Ini dunia malaysia makin sensasi. Ali punya ali adek beradik kini suka berkelahi. Saman menyaman menjadi satu budaya kini. Heh

Umno worr umno. Tolonglah jangan putuskan silaturrahim di antara adik beradik ali neh. Kesian mereka, kerana umno mereka bertengkar. Dulu, fitnah liwat episod I, azwan ali nekad membela kakak dia, tapi kalau sungguh kakak dia berada di landasan yang benar ketika itu kenapa azwan ali kini berpatah arang dengan kakak dia selepas 1o tahun berlalu? Heh

Khabar angin bertiup kencang mengatakan bahawa arwah ayah ummi hafilda tidak mengakui ummi anak dia. Entah betul entah tidak. Saya tidak mahu menuduh melulu. Andai betul, saya harap ummi amek iktibar ummi. Beruntunglah org yang ada abah. Ada abah yang sayang2 ko. Lainlah aku ummi oiii. Sampainya ahti ko membiarkan arwah ayah ko pergi dalam keadaan yang amat2 terguris ahti dengan sikap ko ummi.. hish.

Azwan ali neh bukanlah lelaki yang aku suka sebagai celebrity pun. Pening juga aku dengan gelagat adik beradik ali kat malaysia neh. Masing2 ada peel masing2. Ummi peel saman nya. Azwan peel mulut lasernya. Azmin peel politiknya. Pendek kata satu malaysia kalau sebut ali, mesti org teringat kat tiga beradik sensasi ==> azmin, azwan, dan ummi. Heh

Walau bagaimanapun saya nak nasihatkan si azwan sket. Saya faham dia marah. Saya faham dia geram dengan kakak dia, tapi eloklah pergaduhan adik beradik neh di lakukan secara tertutup. Bukan apa, semakin besar perselisihan ini terbuka semakin terluka org2 yg ada kaitan dengan 'ali'. Emak, adek-beradik, saudara-mara, suku-sakat pasti akan ada yang terluka. Mulut manusia neh lazim spot yang buruk dari yang baik. Contoh terdekat ialah saya sendiri. Saya sendiri pun spot statement di atas sebagai satu statement yang buruk dan teruk terhadap ummi hafilda berbanding menilai dari sudut positif. Heh

Kalau dikira dari sudut politik, kenyatan azwan neh adalah amat baik untuk PR berbanding UMNO. Dan kenyataan azwan neh sebenarnya akan membuatkan umno kena kritik dan kena herdik oleh rakyat. Yelah daripada menyatu-padukan adik-beradik, mereka [umno] memecahkan belahkan pula perhubungan tersebut demi kuasa. Ini kan tidak bagus sama sekali. Heh.

Khalid samad dan Isa samad juga adik-beradik. Mereka juga berbeza politik. Tetapi mereka faham benar, mereka berpolitik untuk mencari jalan terbaik bagi membantu rakyat, bukan bergaduh di medium media massa. Tetapi tengok politik menyatukan mereka, untuk membantu rakyat, bukan bertengkar mencari salah sesama sendiri.

Ikut kenyataan dari sanubari aku lah, aku pun ada adik beradik juga, aku pun ada emak juga tapi kalau kerana politik aku terpaksa bergaduh depan public rasanya bek aku tak yah ceburi dunia politik. Heh

So ummi, fikirlah dengan mata ahti sesekali. Ingat tak dulu, ketika korang kecil2, korang sering makan sama2, main sama2, tidur sama2, pergi sekolah sama2, tapi kenapa setelah besar, semua kasih sayang terhadap adek beradik ko hilang akibat dendam kesumat dan harta kekayaan?

Ummi, ingatlah adik beradik tak boleh dibeli. Ibu-ayah tak boleh diganti, keluarga tak boleh dipajak-gadai. Ummi, untuk sekian kalinya, saya minta awak berfikir dengan teliti, lupakanlah segala kekayaan di dunia neh, kembalilah semula ke pangkuan keluarga yang saya percaya mereka akan memaafkan semua perbuatan ummi tak kira cepat atau lambat.

Ameno : Cari jalan menyatukan kembali jalinan yang terpisah.

Share this

6 Comments to " Azwan Ali attack Ummi hafilda. "

Tanpa Nama berkata...

khalid samad dan isa samad adk bradik.???
slh info laa..
Shahrir Abdul Samad baru betol :)

Tanpa Nama berkata...

khalid samad ngan shahrir samad la admin...

Ndee_tganu berkata...

bagus bro lu dah ejas blog lu. skrg mudah skit nak gi tgk artikel lain. dulu leh tgk 1 cite je tu pun cite tbaru je. yg lame stakat tgk gambo je

AmenoWorld berkata...

TQ geng, aku sebenarya buat citer isa samad selepas entry neh hahaha.. tersasul lah plak.. adoii tq

aku masih baru dalam dunia blog.. masih kelam kabut, bandwith amenoworld.com akan ditopup esok.. huhu sorry nedt tak dapat reply mesej inbox, sebab internet asyik putus2 semalam.

Ndee_tganu berkata...

tapi gua arap blog ni still jalan ag bro sbb gua xleh in blog lu 1 ag tu. amenoworld.com tu la. Gua in pakai hp je so muken hp xdtrime ag msok blog tu

Tanpa Nama berkata...

Isa Samad adik beradik dia Kambing Samad dengan Nangoi Samad..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...