Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Selasa, 7 Januari 2020

Shafie Apdal Akui Bagi Duit Sedekah, Wartawan Pijak Sejadah Pula Dipertikaikan..

PRK KIMANIS | Ketua Menteri Sabah, Datuk Seri Mohd Shafie Apdal mengakuinya gambar beliau yang sedang menghulurkan duit kepada orang kampung sewaktu bersolat di salah sebuah masjid berdekatan di Sandakan seperti ditularkan netizens pembangkang adalah benar.

Gambar itu ditularkan dengan membayangkan Ketua Menteri Sabah sedang membeli undi pengundi PRK Kimanis.

Bagaimanapun Shafie menafikan dakwaan itu.

"Saya semasa berada di Sandakan dan bersekali dengan Yang Berhormat Menteri Kewangan dan Yang Berhormat Menteri Pengangkutan, setelah merasmikan Lapangan Terbang Sandakan lepas itu tidak sempat, saya menunaikan solat di Sandakan.


Bila menunaikan solat saya bagilah sedekah sikit kepada penduduk-penduduk kampung di situ kerana saya tahu mereka berhadapan dengan masalah, itu bukan di Kimanis itu di Sandakan.

Jadi bukanlah tujuan kita bagi sedekah mahu mengundi, orang Sandakan bukan mengundi di Kimanis.

Gambar yang ditular oleh pembangkang,"
jelas Ketua Menteri itu dalam satu kenyataan pada Isnin.

Adapun setelah mendapati bahawa mereka telah menfitnah Ketua Menteri Sabah itu, dengan segeranya netizens pro pembangkang mengalihkan topik, kali ini mereka bercerita pula mengenai wartawan cina yang memakai kasut dan masuk ke dalam kawasan masjid.


Wartawan itu yang dianggap orang cina telah dipertikaikan kerana bersikap biadap apabila memasuki kawasan masjid tanpa membuka kasut.Jemaah yang berada dikawasan itu juga dipertikaikan kerana tidak menegur tindak tanduk wartawan itu. - 7 Januari 2020.

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...