Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Rabu, 29 Mac 2017

Kenapa Kita Perlu Orang Luar Uruskan KTMB, Tak Cukup Ke Dengan Kemusnahan MAS? - Luah Bekas Kakitangan.

Oleh : Suara RUM

"Assalamualaikum w.b.t, maaf sekiranya sy mencampuri urusan Suara Rum dan KTMB. Ini adalah kerana saya SAYANGKAN KTMB. Saya adalah BEKAS kakitangan KTMB.

Gambar Oleh Google

Apa yang dapat saya perhatikan dan saya kaji... Pembangunan RNAA adalah untuk kebaikan sesetengah pihak yang mempunyai kedudukan dan kepentingan peribadi dengan memberi alasan KTMB mempunyai kekangan kewangan dan tidak mampu menguruskan syarikat. 
Ini jelas memberi peluang untuk pihak luar atau pihak ketiga yang selama ini menunggu masa untuk menjajah KTMB. Apakah impaknya??? 

SEJARAH membuktikan dan saat ini telah dan sedang berlaku. Apa yang dapat kita lihat dan perhatikan, saudara kita yang dahulunya dikenali sebagai Malaysia Airlines Sistem ataupun MAS. 


Apakah kita ingin menjadi seperti mereka yang dahulunya 6000 kakitangan telah dibuang kerja? Kini sebahagian daripada mereka ada yang masih bekerja di airport akan tetapi kebanyakan BEKAS kakitangan MAS kini menjadi seorang pengutip sampah. Hinggakan pihak ketiga dapat mewujudkan ramai vendor dan mendapat keuntungan peribadi. Mungkin ini memberikan peluang agar saingan yang sihat untuk pembangunan semula MAB yang kini dikenali dengan nama baru Malaysia Airlines Berhad. 

Baru-baru ini, pekerja asing iaitu Bangladesh, Myanmar, Nepal dan warga asing telah dan dengan sebegitu mudah membuat mogok hinggakan bagasi dan kesan terhadap penerbangan dunia mengalami kelewatan dan menyebabkan kerugian. Ini juga secara tidak langsung keselamatan airport tidak terjamin. 

Adakah kita mahu KTMB juga akan diuruskan oleh pekerja asing? Wahai kakitangan KTMB terutama pihak pegawai dan pengurusan, janganlah terlalu lena dan bangkitlah kakitangan KTMB agar kita tidak menjadi seperti mereka dimana BANGSA kita sendiri umpama merempat di tanah sendri. Hapuskan RNAA dan banyak lagi pilihan yg lain untuk membangunkan semula kedudukan KTMB. 

SaYa SAYANGKAN KTMB.

Sekian."

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...