Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Selasa, 6 Disember 2016

Jangan Bimbang, PAS Sedar Muslihat UMNO Kata SU Presiden PAS - Yeke? Betul Ke Hadi Tahu Atau Dah Masuk Perangkap?

Betul ke PAS menyedari tentang permainan UMNO disebalik sikap acah-acah mesra mereka terhadap PAS? Bukan PAS sekarang tengah bergelut dari ditikam belakang berulang kali ke macam mana?

Berikut kenyataan penuh oleh Setiausaha Politik Presiden PAS, Dr. Ahmad Samsuri Mokthar yang dipetik menerusi laman facebook.

PAS kena 'game' oleh UMNO?

"Ana sangat memahami kebimbangan sahabat-sahabat dlm melihat percaturan antara PAS -Umno.


 
Jangan bimbang. Semua kita tahu bahawa Umno sedang lemas dan mencari penyelamat politik mereka. Mereka boleh bermuka-muka, seperti kebiasaan mereka selama ini.

Tuan Guru sangat sedar dan arif terhadap tipu muslihat Umno dan seangkatan dengan Umno. Bukan sehari dua Tuan Guru dan pimpinan Pas mengenali Umno. Puluhan tahun yang penuh perit.

Tapi, selama pimpinan kita tetap menjadikan al-Quran dan as-Sunnah sebagai panduan prinsip utama, fiqh sirah sebagai garamnya, pengalaman sebagai pemanisnya, selama itulah kita dalam pemeliharaan Allah dalam mencapai mardhatillah. 


Politik dan dakwah serta tarbiyah yg kita bawa ini tidak terpisah-pisah. Kita tak akan rugi, kerana kerja buat kita utk meninggikan kalimah Allah ini akan dikira sebagai amal kebaikan di sisi Allah. Bekalan kita mengadap Allah di hari pengadilan-Nya. Tetaplah kita istiqamah, insyaAllah."

~ Pesanan Dr. Ahmad Shamsuri Mokhtar, Setiausaha Politik Presiden PAS.

اَللَّهُمَّ يَا مُقَلِّبَ الْقُلُوْبِ, ثَبِّتْ قَلْبِيْ عَلَى دِيْنِكَ

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...