Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Isnin, 7 Mac 2016

Pimpinan PAS Hadir Untuk Kumpul Info Kata Nasruddin - Laaa Mengaku Nak Curi Maklumat Orang Rupanya..

Aku sebenarnya tengah karang point untuk kutuk Mat Sabu, Lim Kit Siang dan BERSIH. Tapi tersempatla pula baca satu berita yang kelakar. So, aku nak share dengan korang. Tak baik kot gelak sorang-sorang. 

KAH KAH KAH

KAH KAH KAH KAH

KAH KAH KAH KAH KAH

Pemimpin PAS yang hadir ke majlis tandatangan Deklarasi Rakyat adalah bertujuan untuk mengumpul maklumat, kata ketua penerangannya Nasrudin Hassan.

Beliau berkata, beberapa pemimpin dibenarkan hadir ke majlis tersebut supaya mereka boleh mengemukakan laporan kepada parti.

"(Kita) telah dimaklumkan sebahagian adalah kehadiran yang diizinkan untuk mengambil maklumat apa sebenarnya pertemuan itu, untuk apa. Jadi kita kena tahu juga.

“Jadi kita hantar wakil sebagai untuk mendapat maklumat. Dia balik, boleh beri laporan kepada kami apa benda, tindakan apa dibuat, perbincangan dilakukan, apa beza gerakan yang mahu dilaksanakan.

"Jadi kita dapat maklumat yang jelas dan tepat," katanya kepada pemberita ketika ditemui di parlimen.

Antara yang hadir pada majlis itu ialah Pengarah Pilihan Raya PAS Datuk Mustafa Ali, Ketua Penerangan Dewan Ulama Datuk Khairuddin Aman Razali, anggota parlimen Pokok Sena Datuk Mahfuz Omar dan anggota Dewan Undangan Negeri (ADUN) Salor Datuk Husam Musa.

Setiausaha: Tak wakili parti

Sementara itu, Setiausaha Agung PAS Datuk Takiyuddin Hassan pula berkata, kesemua ahli parti itu yang hadir tidak mewakili parti Islam berkenaan.

"Pendirian kami adalah sangat jelas, kita bukan sebahagian daripada perjanjian itu dan kami mempunyai pandangan kita sendiri bahawa kita akan mengemukakan kepada pihak-pihak berkaitan," katanya.

PAS pada 3 Mac lalu mengumumkan tidak akan bersama dalam majlis menandatangani deklarasi menuntut penyingkiran Najib.

Takiyuddin berkata PAS mempunyai pendekatan tersendiri khususnya melalui “Blok Politik Ketiga” ke arah mengubah kepimpinan negara melalui “saluran yang demokrasi dan berperlembagaan”.

Sumber. 

- Memula PAS kita kata tak terlibat dengan deklarasi rakyat.

- Kemudian, PAS keluar statement bahawa jatuhkan BN itu yang sepatutnya.

- Tup-tup dua orang pimpinan PAS hadir dalam deklarasi rakyat. 

- Khairuddin kemudiannya menyatakan bahawa kehadiran dia adalah atas kapasiti individu.

- Kat situ je orang dah tertawakan PAS.

- Pimpinan A cakap lain, Pimpinan B buat benda lain.

- Sekarang neh pula Nasruddin kata kedua-dua pimpinan PAS hadir atas sebab nak mengumpul maklumat.

- Mungkin sebab kena troll kaw-kaw kot. Lalu malu. Maka diciptanya alasan. Untuk counter kritikan. Padahal dah kantoi flip flop. Cakap belit2 kot.

Yang aku tak tahan lawaknya tu. Terang-terang pula si Nasruddin declare depa nak collect info. Macam neh nak jadi perisik confirm fail. Nak tawan Malaysia? Strategi sure ke laut. Lepas neh kalau pimpinan PAS hadir apa-apa dalam majlis pembangkang/Mahathir yang bertujuan jatuhkan Najib tak memasal kena syak untuk intip dan kumpul maklumat. Silap2 dianggap untuk salur ke team Najib. Tak risau ke dengan persepsi macam tu wahai Nasruddin?

KAH KAH KAH

Jom gelakkan Nasruddin..

KAH KAH KAH

KAH KAH KAH KAH

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...