Selasa, 16 Disember 2014

Menteri Arah Batalkan Cadangan Lesen Memancing Serta Merta Selepas Dikritik Kaw2 Di Laman Sosial.

Yang cadangkan pun kerajaan.
Bila dah kecoh2.
Kata dah arah batal.
Nampak sangat buat satu cadangan bodoh tanpa enggage dengan pandangan dan pendapat rakyat terlebih dahulu.
Main langgar je.
Lepas tue bajet wira.

KELAKAR SIOT KERAJAAN KAU NEH.

KAH KAH KAH

KAH KAH KAH KAH

KAH KAH KAH KAH KAH 

Ini respon Ismail Sabri ;


Untuk rekod, Ismail Sabri ialah menteri pertanian dan kenyataan di atas dipetik dari laman rasmi facebook kepada menteri berkenaan.

Baca point dia betul2.

1. Menjadi viral di laman sosial dan menimbulkan kemarahan rakyat.

2. Saya tidak tahu sehinggala terbaca satu posting di FB.

3. Terkejut dengan cadangan sedemikian.

4. Cadangan dan peraturan yang tidak munasabah.

5. Saya telah arahkan cadangan ini dibatalkan serta merta.

6. Cadangan tidak masuk akal.

Nampak? 

Nampakk?

Pertama. Dia akui. Memang kerajaan gila kau neh nak kenakan lesen pada pemancing2 seMalaysia.

Kedua. Bila dah viral dia arah cadangan tersebut dibatalkan serta merta.

Ketiga. Sebagai menteri dia sendiri tidak dimaklumkan dengan cadangan lesen memancing untuk pemancing2 seMalaysia.

Kau fikir logik ke tak logik?

Ka dah kantoi buat2 tak tahu menahu?

Ka nak menyelamatkan intergriti maka buat2 berlakon kata dah arahkan?

Yang kat bawah neh apa pula beb ;


Untuk makluman semua ;

1. Surat di atas viral di laman group geng2 kaki pancing.

2. Ia merujuk kepada satu perjumpaan mengenai cadangan untuk mengenakan lesen kepada geng2 pancing.

3. Ia diadakan di WISMA TANI. Di Putrajaya. Under jabatan perikanan.

4. Industri dan isu berkaitan perikanan ialah sesuatu yang Ismail Sabri cover atas kapasiti menteri pertanian dan asas tani.

5. Perbincangan di Putrajaya dan menteri cakap dia tak tahu menahu?

Logik?

Boleh percaya?

Boleh terima?

Takde link dan jabatan perikanan neh syok sendiri ke macam mana?

KAH KAH KAH

Oke. First episode kat sini. Kita tengok macam mana kerajaan mainkan rentak dalam isu neh. 

Bai.

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...