Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Rabu, 17 Disember 2014

Kerajaan Sedang Berusaha Atasi Krisis Kejatuhan Ringgit, Timbalan Menteri Nasihat Jangan Panik.

Aik.

Lain pula point timbalan menteri MITI, Hanim Samuri kau neh. Semalam. Timbalan menteri yang sama bercakap kejatuhan ringgit bantu pulih ekonomi.

Rujuk sini ;


Hari neh dia menasihati rakyat jangan panik kerana kerajaan kau neh sedang dalam usaha mencari langkah2 terbaik bagi mengatasi krisis kejatuhan ringgit semenjak dua menjak kebelakangan neh.

Aku syak la. Syak saja. Dia bengang kot kena bashing kat internet semalam. So kenyataan pada hari neh buat2 nak cover kenyataan semalam. Komen2 rakyat pun boleh tahan gak sakit ahtinya beb. Maki pun ada. Mana bleh tahan. Hati keras pun sakit kot baca. So, kita UTURN la pula.

KAH KAH KAH

Menurut Hanim Samuri ;

1. Putrajay sedang bersedia dengan beberapa langkah bagi mengatasi masalah kejatuhan nilai ringgit.

2. Ianya akan diumumkan oleh Najib Razak dalam masa terdekat.

3. Oleh itu rakyat diminta agar jangan panik apatah lagi kerajaan pernah berdepan dengan situasi yang sama pada tahun2 lepas.

4. Menurutnya lagi negara mempunyai asas ekonomi yang kukuh berdasarkan trend pelaburan dan imbangan bayangan.

5. Justeru itu rakyat tidak perlu risau dan membeli barangan secara pukal (banyak secara mendadak) kerana itu akan menyebabkan terjadi suasana kekurangan barang.

Nilai ringgit nak jatuh. Orang pun cuak nak beli barang banyak2. Mereka sedang sibuk jimat cermat kot. Satu lagi yang aku perasan. Kalau baca kenyataan Ahmad Maslan, dia cuba membayangkan seolah2 kita semua neh bekerja dalam sektor eksport bagai. Kadang2 aku confuse. Apa lancau la dia fikir tah.

Bai.

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...