Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Khamis, 7 Ogos 2014

Gambar Agung Mati Kemalangan - Istana Negara Lapor Polis!

Buat lagi.

Macam pelik la. Mula2 siri demi siri komen2 perkauman. Sekarang isu hina agong pula. Aku rasa benda neh fishy tapi blom dapat kaitan dengan apa2 lagi.Istana Negara hari ini membuat laporan polis berhubung perbuatan pihak tidak bertanggungjawab menyentuh institusi dan peribadi Yang di-Pertuan Agong Tuanku Abdul Halim Mu’adzam Shah melalui laman sosial baru-baru ini.

Datuk Pengelola Bijaya Diraja Datuk Awang Kechik Abdul Rahman berkata Istana Negara amat dukacita dengan perbuatan berkenaan. “Pihak Istana Negara telah membuat laporan polis pada pagi ini di Balai Polis Dang Wangi dan memohon kerjasama Polis Diraja Malaysia dan Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia menyiasat perkara ini dan mengambil tindakan sewajarnya mengikut undang-undang,” katanya dalam satu kenyataan di sini, pada Khamis.

 Laporan media menyebut seorang individu tidak bertanggungjawab telah sengaja menghina Tuanku Abdul Halim dengan memuat naik gambar kemalangan ngeri dengan suntingan wajah baginda di laman Facebook.

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...