Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Sabtu, 18 Januari 2014

Gambar2 Perhimpunan Sayangi Najib Razak - Hentikan Ejek Najib Razak Rayu Penyokong.

Sejak2 akhir neh Najib Razak asyik kena buli dan di ejek2 di laman sosial aje. Tapi ejekan demi ejekan tue pun tak la melemahkan kehidupan Najib Razak. Dia tetap boleh makan minum berjalan buat kerja macam biasa. Ada dia heran orang nak kutuk2 perli2 sindir2 dia kat laman sosial? Dia haram nak heran bab ejekan tue. Cuma dia heran la juga kalau2 bab ejekan tue akan menganggugat jawatan yang dia pegang sekarang neh.

HAHAHAHA..

BTW, ini gambar2 demo yang dimaksudkan. Perhimpunan hentikan penghinaan terhadap PM apa bagai seperti yang tersebar menerusi satu risalah pada semalam.

Rujuk ;
Nampaknya Himpunan Aman Menyokong PM mengegarkan Pulau Pinang hari ni. Nampaknya bangsa Melayu tak rela diperkotak-katikan! Maruah pimpinan melayu perlu dipertahankan.
Namun tak nampak pula yang berjawatan datang berarak sekali. Apakah hanya akar umbi yang terhegeh-hegeh memperjuangkan Islam dan Melayu, sedangkan yang berjawatan lebih memperjuangkan poket dan perut sendiri?

Ini aku petik dari blog UMNO tau. Bukan ayat aku.

Haha..

Gambar2 pun dia yang punya tau. Bukan aku. So kredit untuk dia la ek.

Lihat ;
Sumber : http://kedahkekl.blogspot.com/2014/01/terkini-himpunan-aman-sokong-pm.html

Islam mu di cabar konon. Tudung pun ada yang tak pakai derrr..

Ko tanya kenapa yang berjawatan tak berarak sekali?

HAHAHAHAHAHAH..

Ko ingat depa heran ke ada sapa2 nak hina PM sekalipun? Lain lah kalau depa berarak mereka dapat habuan. Baru la terhegeh2 sorang2 nak tunjuk muka interframe apa bagai...

Poyo.. Ini semua kepoyoan..

Then.

Yang korang g berarak macam orang bangang2 neh sapa suruh? Bukan kira buang masa tapi orang berarak pada yang sudi memahami, mendengar dan menyelesaikan masalah rakyat. Korang berarak demi Najib? Ingat dia nak kesah ke?

Harga barang tetap mahal juga.

Daripada berarak sia2 macam neh satusen haram tak memberikan tekanan kepada kepimpinan Najib Razak baik korang join aje la kita orang. Baik kita sesama rakyat bersatu padu tinggalkan pemimpin2 yang tak guna, corrupter tak kira parti apa semua, then melawan kezaliman. Buat permulaan kita berarak ke Putrajaya dulu.. biar Najib kita kelam kabut serabut fikir masalah pula. Selama neh asyik rakyat aje yang diserabutkan fikir masalah apa semua. Then pemimpin2 semua senang lenang. Gelak2 dalam majlis bersama lagi. Naik gaji la naik jet la naik Merds la.. rakyat plak mengadap harga barang naik. Then bergaduh sesama sendiri. Memang hampeh semua nya itu.. 

Prinsip mudah.

Selagi mana umat Islam tak memenuhi masjid solat 5 waktu dari subuh ke isyak selagi itulah Islam seringkali diperkotakkatikan. Apa kaitan nya disitu?

Umat Islam buat benda yang wajib = tinggalkan yang mungkar = maka umat Islam mengejar kebaikan bersama2 / ramai2 = tinggalkan kejahatan bersama2 / beramai2. Ini yang Allah mahu kita fahamkan.

Sama juga konsep rakyat dan pemimpin.

Selagi mana rakyat berpecah belah, A cakap B salah, B cakap A salah, rakyat sesama sendiri bergaduh berparang bagai pongpang2 sana sini, selagi itulah kesatuan rakyat takan kuat, selagi itulah pemimpin2 akan terus bermaharajalela membuli rakyat.

Ko nak jadi sebatang lidi atau nak jadi penyapu lidi ko pilih. 

HAHAHA.. 

Updated ;

Celah mana nya perhimpunan neh mencatatkan kehadiran seramai 25ribu orang?

KAH KAH KAH

LAWAK SIOT.

 

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...