Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Selasa, 9 April 2013

Video Skandal Amukan Nik Nazmi Tersebar.

Konon nya penyokong PR. Bukan penyokong BN. Pakai logo PR. Ia di upload untuk memberikan kesedaran kepada Nik Nazmi agar mengutamakan kepentingan rakyat marhaen berbanding mentadbir syok sendiri. 

Aku confused la weh.

Kenapa sesama PKR mula menyerang sesama sendiri? Ini masa yang betul ke? Video yang disebarkan berserta keterangan nya ada kat bawah neh hah ;


PR people are not all angels.

Ini adalah video+audio original. Durasi asal terlalu panjang, jadi telah diringkaskan. Buat apa nak tipu, bukan dapat apa pun, dapat dosa sahaja.

Berikut adalah rakaman semasa mesyuarat tertutup untuk membincangkan isu jambatan besi di Petaling Jaya yang dihadiri oleh bekas ADUN Seri Setia, wakil ahli-ahli Parlimen, wakil pemaju PJCC, wakil konsesi lebuhraya NPE dan ahli majlis MBPJ.

Video ini disiarkan untuk membuktikan kepada rakyat, terutama rakyat kawasan Seri Setia dan Kelana Jaya bagaimana sikap sebenar bekas ADUN Seri Setia, Nik Nazmi Nik Ahmad.

Video ini diserahkan oleh salah seorang yang kecewa dengan sikap Nik Nazmi sepanjang tempoh beliau memegang kerusi ADUN.

Sudah jelas terbukti dalam video ini bagaimana Nik Nazmi telah:
1. Tunduk kepada tuntutan pemaju (NPE) untuk merobohkan jambatan dan membiarkan rakyat merana dengan bayaran tol.

 
2. Menghina agama Hindu dengan panggilan seperti "kuil bawah pokok".

 
3. Menghina rakyat dengan meminta agar butiran mesyuarat ini tidak keluar kepada pengetahuan umum.

Ini bukan soal parti, tetapi soal individu yang telah korup.

Berbakti kepada rakyat, berkhidmat kepada negara.

TheRakyatMarhaenUntuk menjelaskan yang berlaku, ini sedikit sebanyak apa yang terjadi semasa mesyuarat tersebut:
Minit 4:11 - Wakil Ahli Parlimen Kelana Jaya telah menentang keputusan Nik Nazmi untuk merobohkan jambatan tersebut, ini membuatkan bekas ADUN Seri Setia naik angin dan mencabar wakil Ahli Parlimen Kelana Jaya untuk ambil alih mempengerusikan mesyuarat tersebut.
Minit 4:52 - Nik Nazmi mengamuk “Who’s the chair of the meeting? You want to chair the meeting? You want to chair? This is my office!”

 

Pros cons seme cukup dengan penyebaran dan niat disebalik penyebaran video ini. Tapi takpe, kita rilex dulu. Minta Nik Nazmi sahkan dulu video di atas neh. Dengar dulu pendapat dan penjelasan dia sebelum take stance.. oke bai.

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...