Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Ahad, 18 Mac 2012

Hot : Family Sharizat ada kaitan dengan empat syarikat di singapore.


Bukan aku cakap, tapi akhbar singapore yang dedahkan isu tersebut. Hah.. amekaw. Kepada pembela2 shahrizat aku nak cakap amekaw.  Korang, yang selama neh dok beria2 bekap shahrizat kan? So yang neh apa pula? Pelaburan juga? Halal juga? Bukan salah guna dana awam untuk membina kekayaan peribadi kah? Dia jadi kaya, oke aku faham kalau dia dok beria2 defend position dia sebelum neh. 

Tapi, masalahnya orang2 yang bekap dia dapat apa? Usah kata lembu free nak berselisih dia kat jalan dapat senyum pun takde. Lagi mao bekap dia beria2? Tak ke sadis nama nya tue der? Menjadi pembela orang yang taktahu ko tue sapa pun.

kah kah kah

Sadis tak? At least gua pernah gak jumpa pemimpin pr suarakan isi ahti gua. 

kah kah kah

Sorry gelak jahat sikit kat pembodek2 shahrizat dalam isu neh. Kesian dowh. Sadis. Bela punya bela hapa pun tak dapat. Lawak kan?

kah kah kah

Gelak lagi. Padan muka korang !Dalam isu neh ;

1. Family Shahrizat di sahkan ada kaitan dengan empat syarikat yang didaftarkan dan beroperasi di singapore.

2. Pendedahan dibuat oleh paper cetak terbitan singapore yang diberikan nama the straits times edisi singapore. 

3. Salah satu syarikat yang dimaksudkan ialah firma pelaburan yang diberikan nama icube investment pte ltd yang memiliki modal berbayar selama rm2.4j = $1juta

4. Akhbar straits times mendedahkan bahawa mereka mempunyai dokumen sahih yang diperolehi dari  ACRA = Singaporean Accounting and Corporate Regulatory Authority, yang mengesahkan bahawa suami shahrizat dan anak lelaki shahrizat antara pemilik saham syarikat tersebut.

Dan setelah merekodkan kesemua syarikat2 yang dimiliki oleh family shahrizat di singapore, didapati bahawa mereka dipercayai mempunyai modal berbayar sebanyak rm8.85j = $3.65juta.

Ini termasuklah anak2 shahrizat yang lain tak kira lah laki or pompuan. Seme ada kaitan dengan syarikat2 tertentu dimana mereka menjadi pengarah syarikat kepada syarikat2 tersebut. Peh. 

Jadi rm250juta nampaknya telah terpercik kat singapore juga. So, memang wajarlah skandal neh dicetak dan diedarkan dalam bentuk risalah ke setiap kampung2 dan ceruk2 perumahan tak kira lah kat mana2. 

Pendek kata asal tempat tue ada orang, risalah pasal skandal nfc harus diedarkan. Sekarang neh sapa boleh cipta risalah? Aku boleh tolong edarkan kat setiap page. Aku leh cetak untuk edarkan kat kawasan tempat aku tinggal. Tapi kawasan yang selebihnya sapa nak buat? Nak menang pru tak? Muahaha.. direct je gua tanya. 

Ameno : rm250j = asal utk rakyat dapat beli lembu dengan rega murah tp jadi hak milik shahrizat bina kekayaan plak...

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...