Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Sabtu, 14 Januari 2012

Jawapan balas Haji Zul berhubung isu Imam turun gambar najib di masjid.

Wah..

Haji Zul neh kata aku bagi info yang kurang tepat ek?

Nevermind Haji. Nevermind. Sila baca statement balas imam tersebut kat bawah neh terlebih dahulu ;


Dari apa yang saya fahamkan ialah ;

1. Gambar najib tetap ada. Ia tetap wujud. Dan ia memang terletak di dalam perkarangan masjid. Soal orang boleh nampak ataupun tidak ia bukan isu. Isu nya ialah GAMBAR NAJIB BERADA DI DALAM KAWASAN MASJID. Ini point paling penting. Bolah haji zul menafikan kewujudan gambar najib di dalam KAWASAN MASJID? 

Boleh haji zul menafikan kenyataan imam hafiz BAHAWA GAMBAR NAJIB BERADA DI DALAM KAWASAN MASJID? Boleh haji zul berikan kami masuk ke bilik tersebut dan menilai sendiri apakah relevant gambar najib berada di dalam bilik yang diperuntukkan untuk imam2 yang berkhidmat di masjid tersebut? 

2. Saya setuju dengan kata2 haji zul bahawa masjid bukan kawasan untuk menimbulkan huru hara. Itu sebabnya saya percaya imam hafiz ada sebab kenapa dia menurunkan gambar tersebut. Oleh kerana dia ada dalil dan hujah yang menyokong tindakan dia, maka saya percaya haji zul wajar kemuka kan hujah balas kenapa haji tetap tegar mengantungkan potret najib di dalam kawasan masjid, bukan? Hujah lawan nya hujah. Bukan hujah di lawan dengan pemecatan terhormat [notis digantung sebulan]. 

3. Lagi satu Haji bercerita pasal aib dan kesalahan2 hafiz sepanjang dia menjadi imam? Hahaha.. so funny lah you haji. Funny. Kenapa? Sebab macam aku cakap tadi. Hujah lawan nya hujah. Hafiz mempertahankan tindakan dia menurunkan gambar najib dari masjid. Haji pula pertahankan ia. So balas lah guna hujah. Yang sibuk pecat dan citer pasal aib sapa yang suruh? Ada ka kami suruh? Takde pun. Takde mana2 orang yang suruh pun. So buat apa buka? 

Beginilah haji zul, nasihat saya ialah, turunkan sahaja gambar najib dari kawasan tersebut dan berdebatlah dengan imam hafiz secara terbuka. Kalau tuan menang debat tue hah gantunglah gambar najib di seluruh kawasan masjid ikut suka tuan, kalau tuan kalah? Sendiri mau ingatlah tuan.

kah kah kah

Seperkara lagi, berpolitik dalam masjid, mengampu dan membodek PM sebenarnya boleh menimbulkan huru hara. Sebab itu kalau mahu elakkan huru hara maka janganlah menghampiri huru hara. Dalam kes neh gambar najib sedari awal lagi tak perlu digantung dalam masjid. Harap Haji zul boleh faham kenapa masalah neh berlaku. Bai

Ameno : Apa pun tak boleh.

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...