Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Khamis, 12 Januari 2012

Sebab kenapa Saiful tak layak merayu dalam kes liwat II.

Nampaknya penyokong2 umno marahkan penyokong2 pr yang bergelak sinis terkekek-kekek [cake-cake via google translate] bila membaca rayuan kelakar tahap maksima oleh bapak saiful yang bertahun2 tak jumpa anak sendiri tapi tah bila tahun tah tiba2 dia mengaku saiful tue anak dia.

kah kah kah

Sabar dulu.

Sabar dulu geng umno.

Sabar.

Korang kena faham kenapa kita orang gelak bila depa nak buat rayuan. Kita orang bukan suka2 nak gelak beb. Benda dah lawak, walaupun tak hingin nak ketawa tetapi mulut neh sendiri automatik ketawa sebab kelakar sangat. Kita orang tak boleh nak kawal keinginan mulut beb. So, faham larh sket.

kah kah kah

Meh sini aku jelaskan napa saiful dan seluruh team peguamnya tak perlu susah payah merayu semula dalam kes liwat II.


Kes neh ialah kes fitnah sebab dendam politik. Benda dah fitnah. Dah dibuktikan berkali2 pun. So mana saiful pernah layak dapat pengadilan dalam kes fitnah neh. Sebab dia ialah pencetus fitnah. 

Jika seorang pemfitnah berazam mahu menuntut keadilan bagaimana pula dengan pencuri? Perompak? Nanti semua pun nak tuntut keadilan. Yelah sebab dorang dah melihat saiful sebagai penjenayah fitnah boleh slumberland jek mengarut lawan kes yang terang2 tiada value untuk dibicarakan. Sudah tentu ia akan menjadi ikutan penjenayah yang lain. Silap2 dia mungkin menjadi hero dan idola buat penjenayah2 seperti neh.

Sebab tue aku cakap saiful tak pernah boleh layak dapat pengadilan. Dari hujah sendiri buka towel untuk diliwat sampailah ke hujah tak mandi 2 hari sebab nak simpan bukti seme nya jadi bahan lawak beb. Lawak.

Nak kata dsai dan dia meliwat suka sama suka? Lagi merapu. Tak payah cong lah guna hujah karpal singh untuk fitnah dsai. Karpal singh tak kata pun kes liwat neh ialah kes suka sama suka. Kalau ye karpal singh kata begitu sudah tentu hakim putuskan kesimpulan kes neh sebagai kes suka sama suka. Napa hakim tak berbuat demikian? 

Sebab kes neh bukan kes suka sama suka. Mana pernah ada pengakuan begitu. Yang ada karpal bercakap, jalan cerita macam suka sama suka tapi didakwa atas tuduhan meliwat secara paksa. Itu kesimpulan yang disampaikan oleh karpal. Berhentilah spin kenyataan asal dia walaupun aku sendiri pun tak berapa suka kat dia neh.

Lagipun si saiful neh sendiri kata dia redha kan? Dia redha? Memang bagus pun. Dia patut bersyukur kerana Allah swt bagi dia peluang untuk bertaubat dan mengubah semula apa yang telah dia lakukan ke atas orang lain. Sebab tue larh dsai menang kes neh. 

Bayangkan kalau saiful yang menang? Apa yang akan berlaku? Lagi dasat akibatnya. Mungkin setiap satu saat manusia akan menyumpahseranah dia. Bagaimana dia nak berhadapan dengan seme neh di akhirat? Usah kata alam akhirat, di kubur lagi dia dah berpeluh2 nak menjawab. Macam mana? 

Bersyukurlah, mahkamah pun membela ko saiful. Sanggup mahkamah bantu ko mengurangkan azab seksa api neraka dari bahana menfitnah. Ko tak nampak dan rasa kemurnian ahti hakim mahkamah tinggi kah? Dan yang paling best bila dsai pun sudi maafkan ko. 

Lihat bawah neh ;


Nampak? Punyalah jahat ko menfitnah dia macam2 tapi dia boleh maafkan ko macam tue jek. Kalau aku jangan harap der. G larh meninggaldunia. Ada aku kesah? 

kah kah kah

Lagi satu, kalau ko ada baca penulisan artikel merapu oleh bloggers yang disaman 10juta baru2 neh, dia ada menyatakan bahawa dsai menang kes neh sebab ;

1. guna bomoh thailand.

2. mengugut.

3. merasuah.

So, kalau dalam kes neh dsai menang sebab guna ketiga2 kaedah di atas, tak mustahil der, dalam kes rayuan pun dsai akan menang. Remember? Bomoh thailand? Ugut mengugut? Rasuah? Ko mana boleh lawan saiful. No justice for you sampai you meninggaldunia.

So, buat apa ko susah2 nak merayu bagai. Ko tak layak larh saiful. Tak layak. Ko makan karipap dan minum air kopi je lah. Sambil2 tue baca larh blog2 merapu umno tue. Dan kalau boleh ko terkenang2 sekali larh time2 ko bermesej2 dengan papa gomo berhubung isu fitnah neh. Alah, kenangan dulu2. Semasa acc papa gomo di hacked dan dikantoikan. Takan dah lupa kot?

kah kah kah

Dan jangan lupa saiful. So sahabat baik ko tue berlari bogel keliling padang. Kan dia dah berjanji bagai dalam blog kalau dsai disahkan tidak bersalah dia nak berbuat demikian? Memang aku tak hingin lihat aksi buruk dia yang berlari sambil bogel tapi a promise still a promise kan. Dia kena buat larh. Please, inform date dan masa kat aku. Nak call wartawan dan media. Senang sket nak promosi orang gila.

kah kah kah

Ameno : Woitt cepat larh lari berbogel oiii

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...