Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Selasa, 13 Disember 2011

Kedai ikan rakyat 1malaysia kini di pasaran.


Tahniah piem tahniah. Aku suka gile dengan idea neh. Sekarang neh aku dah tahu dah kat mana nak beli ikan murah2 di malaysia neh. Seme atas jasa piem yang baik + bijaksana + sopan + kacak + budiman + rajin + alim + tawadduk + cergas + dermawan + serdahana + pemurah + pengasih dan segala2 benda yang baik di dunia neh larh.

Bagi aku cadangan dan tindakan mewujudkan ikan 1malaysia ialah pandangan yang sangat2 bagus. Aku tahu pembangkang mesti dengki gile kan dengan idea neh? Mesti dorang akan provoke bn "hak eley ikan dah nak busuk pun lue jual dan bangga lagi siap letak jenama 1 malaysia apa barang?" Lepak lah der. BN ajar kita jimat cermat. Dalam bisnes, sampah pun boleh buat duit. Apatah lagi ikan busuk. Lue tak boleh fikir positive meh?

Nanti ada lah yang bagi alasan klasik setakat buat kat beberapa tempat nak kecoh bagai. Larrr lepak larh der. Benda perlukan masa. Nak cari tempat, nak cari rakan niaga sekroni, dan sebagainya. Lagipun kita kan ada pos malaysia. Guna je lah khidmat pos. Jangan asyik komplain jek.

Dan macam biasa alasan yang  wajib keluar dorang mesti cakap "apa lue susah2 buat ikan 1malaysia? Kalau sungguh boleh murah, biarlah peniaga ikan yang lain pun dapat sertai skim neh. Satu malaysia boleh dapat murah on the spot ma". Bukan tak boleh, tapi kita sengaja taknak bantu peniaga2 ikan yang sedia ada. Dorang neh suka cakap  banyak. Kita neh asalnya nak promote jenama 1malaysia. 

Dan ko ingat peniaga2 ikan seluruh malaysia nak pakai jenama 1malaysia? Toksah mimpi larh der. Dorang suka jual ikan tanpa jenama. Sebab tue kita malas layan depa. Baik kita tubuhkan hub sendiri. Senang sket nak jual imej. Neh seme bisnes minded. Sebab tue kerajaan kurangkan subsidi dan ganti dengan benda yang sangat unik neh. Korang tak faham apa2 pun. Elok g baca majalah mangga tue. Layan porno terbitan utusan pun okey. Halal beb. Tanyalah jakim sendiri kalau tak percaya apa yang aku tulis neh. Bai.

Ameno : 1malaysia mampos time najib mampos. Siyes neh.

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...