Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Khamis, 8 September 2011

Jakim, ko pergi mati lagi bagus.

Sabar dulu. Bukan aku nak suruh jakim bunuh diri dengan menggunakan cara yang kejam. Jangan risau ;

- cefour

atau

- terjun dari bangunan tinggi

tiada dalam kepala hotak aku. Aku cuma minta jakim mampos cara baik. Caranya ialah sila hapuskan kewujudan jakim dalam kementerian malaysia. Bukan apa, jakim kan tiada bidang kuasa yang boleh menahan sitt alwuzara. Sila rujuk sini. So kalau dah takde kuasa, maka apa guna dia wujud? Kan lebih bagus dia mampos? Patutlah isu seperti di bawah neh tak pernah dipersoalkan oleh jakim yer ;Kat atas pongpang pasal maulidur rasul tapi front page meninggalkan amalan islam. Yang kat bawah pula macam trend pula bergambar dalam kolam. Macam tak artis kalau tak buat macam tue yer?

Tapi yerlah jakim mana ada kuasa bhai. Mana dia boleh tahan or persoalkan tindakan majalah mangga or artis lelaki [artis lelaki orang islam] neh. Tak baik taw.. kita marah2 jakim. Sian dia. Lagipun artis lelaki neh masih pakai baju. Lainlah kalau dia buka baju macam faizal tahir tue. Memang larh kena sound pedas2 siap kena hukum lagi.

kah kah kah

Sebab tue aku nak nasihatkan jakim, elok korang g mampos. Korang takde tauliah  / lesen / kuasa untuk pantau akidah dan moral umat islam, aku no hal. Aku faham ko takde kuasa. Takpe.. small the matter. Sebab tue aku soh ko g mampos, nanti bila ko dah mampos sudah tentu akan lahir kementerian yang baru. Dan untuk kementerian baru yang bakal menjaga hal ewhal islam neh kelak, aku akan minta ahli politik terutamanya dari pas untuk memasukkan kuasa2 yang ko takde sekarang. Simple. 

Orang kata tiada yang mampos bagaimana mao ada yang hidup. So jakim ko g mampos dulu. Lagi cepat lagi bagus. Sebab aku pun dah tak sabar2 nak tunggu kelahiran kementerian baru. Ko ada ke takde tetap tak boleh pakai. Lebih baik ko mampos. Percayalah cakap aku jakim. Aku menipu pandai cuma melalui percakapan je bukan penulisan. 

kah kah kah

Erkk dah berapa kali aku soh ko mampos neh jakim? Hopefully ko betul2 mampos larh pas neh. Sekian.
Ameno : hidup tak hidup menyusahkan orang jerk.

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...