Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Rabu, 3 Ogos 2011

Rita dan Saifuddin kini se-Geng dengan makcik mismah.



WOW!!!

Boleh lah bergotong royong buat kenduri kesyukuran neh ye makcik mismah. Dah semakin ramai plak dapat ic biru neh. Nama pun seakan-akan plak tue. Bin takde, binti pun takde. Hanya ada nama sendiri je. Setahu aku hantu je ada nama macam neh. Siyes neh. 

Contohnya macam hantu kongkong. Ada tak korang panggil hantu kongkong bin hantu jembalang? Takde kan? Hantu bawa diri dia sendiri je kan? Dia tak bawa nama bapak dia. Dari situ kita pun tak boleh nak check asal usul hantu neh dari keturunan apa. Hantu apa campur [kahwin] hantu apa dapat hantu apa. Seolah2 dorang [hantu2] nak merahsiakan keturunan dan salasiah sendiri.

Sama gak lah macam si mismah + rita dan saifuddin neh. Bawa nama sendiri je. Bin takde. Binti pun takde.Mula2 merah. Lepas tue biru. Kata JPN kesilapan perkeranian. Tapi sampai beratus2 kesilapan. Itu yang dapat dikesan. Yang tak dapat dikesan? Pelik beb pelik. Sebab pelik lah kita bangkitkan isu neh. 

Apa pun aku nak wish kepada rita dan saifuddin neh. Congrats lah sebab dapat taraf warganegara malaysia secara segera. Bagi menjimatkan wang masing2, aku cadangkan eloklah korang2 seme yang baru dapat ic biru neh pakat ramai2 buat kenduri kendara kesyukuran sempena meraikan kerajaan bodoh piang yang bagi status warganegara instant kat korang. Tak lama lagi dorang akan bagi malaysia neh kat indonesia pula. So pakat2 lah fikir nak guna nama apa. Indonesia ke malaysia ke ataupun cari nama baru.

kah kah kah

Ameno : Jangan2 dorang pun taktau dorang nya ic kaler biru..

Share this

0 Comment to " Rita dan Saifuddin kini se-Geng dengan makcik mismah. "

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...