Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Khamis, 4 Ogos 2011

Pas, iklan tv9 yang boring dan permainan politik.

Maaf cakaplah ye. Aku mempunyai pandangan yang berbeza dengan pas dalam isu iklan tv9 neh. Aku rasa apa yang pas dan pakatan rakyat cuma buat ialah main politik. Mula2 korang pongpang2 mengamuk pasal iklan 8tv. Lepas tue pongpang2 mengamok pasal iklan tv9. Mereka gagal cari kelemahan iklan raya yang teruk macam tahun lepas kali neh tah hapa2 punya iklan asal dapat bantai mereka bantai.

Mereka bantai dengan mengabaikan roh. Maksudnya disini mereka main balon je asal boleh balon tapi sebab2 nak membalon iklan neh tiada ataupun tidak konkrit. Lihat bawah. Iklan yang dikatakan mentertawakan ibadah sahur di bulan ramadhan tue ;



Aku paksa diri aku. Aku paksa diri aku cari point untuk balon media prima berlandaskan iklan neh. Sama macam aku paksa diri aku cari point untuk balon 8tv pasal iklan mereka. Tapi pemikiran aku tak jumpa. Benda kat atas neh ialah iklan biasa. Iklan lawak yang sangat2 biasa. Iklan yang ada hampir tiap2 tahun di malaysia. Apa sebab iklan neh jadi berbeza pada tahun neh selepas tv3 dikecam teruk pada tahun lepas? Lue fikirlah sendiri.

Motif iklan neh pun jelas mempromosikan program hotradio dalam tema ramadhan. Of course lah ia akan membawa iklan yang mempertontonkan imej lawak dj2 radio berkenaan. So apa masalahnya? Takde pun aku nampak dorang hina ataupun memperlawakkan sahur. Aku tak terhibur langsung tengok iklan neh. Aku tak terhibur sebab lawak dorang lame. Lawak yang dah biasa aku tengok.

Bab aurat tue memang betul. Tapi bukan iklan neh je. Ada banyak iklan. Ada banyak drama. Apa sebab aurat dalam iklan neh je yang dipersoalkan?Boleh nampak tak? Benda neh just permainan politik. Dan ianya sangat boring. Daripada pas pongpang2 pasal benda neh lebih baik mereka pantau iklan tahlil berbayar di laman web mereka. Iklan yang mana satu lebih jelas menghina ramadhan neh? Iklan tersebut masih wujud di website harakah sehingga hari neh. Boleh semak sendiri. Baca sini pasal tahlil berbayar.

Jangan sia2kan bakat melukis dan kreativiti anda, mari sertai contest nescafe dan menangi rm10ribu 

Ameno : Menentang dengan emosi itulah yang dapat.

Share this

1 Comment to " Pas, iklan tv9 yang boring dan permainan politik. "

Tanpa Nama berkata...

Kalau tgk dr segi kelawakan dan commercial matters mmg xde mslh..tp klu tgk dr segi tujuan dan maksud sbnr "keberkatan bersahur" yg dianjurkn Nabi,iklan ni jelas memperlekehkn usaha mendidik org Islam utk menghayati amalan bsahur itu..kenapa perlu ada unsur2 kurang sopan pd waktu sahur yg ditonjolkn dlm iklan itu?bg yg memahami mesej iklan mungkin xde mslh,tp bg kanak2 yg tgk nnt akan terdidik dgn unsur2 kurang sopan tu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...