Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Sabtu, 27 April 2019

Bertegas Mahukan BTS Untuk Konsert, Awie Maki Syed Saddiq C*B*I, Gelar Artis Luar Sampah!

SOSMED | Semakin ramai yang memarahi tindakan Menteri Belia Dan Sukan, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman yang mahu membawa artis KPOP terkenal BTS ke Malaysia bagi mengadakan konsert.


Meskipun telah membuat penjelasan dengan baik dan terperinci mengapakah perkara itu akan membawa keuntungan kepada negara, rata-rata pengkritik enggan menerima kenyataan menteri itu.

Penjelasan Syed Saddiq;
Mereka berterusan memperlekehkan dan mengejek Syed Saddiq sebagai;Menteri budak
Menteri KPOP
Menteri hingusan

Di laman sosial.


Artis juga tak terkecuali menyatakan ketidakpuasan hati mereka dengan tindakan Menteri KBS itu. 


Antaranya, Awie.
Awie, artis rock terkenal negara, mempersoalkan kewajaran Menteri KBS yang bertegas mahu membawa masuk artis luar sehingga berupaya menjahanamkan periuk nasi artis tempatan.

Awie juga dalam kenyataan itu mengelar artis luar sebagai SAMPAH, dipercayai merujuk kepada KPOP. 

"INI LAH SATU MENTERI YANG NAK JAHANAMKAN ARTIS-ARTIS TEMPATAN AGAKNYA... PUNAI BETULLAH! PANGGILAH ARTIS LUAR SEMUA BIAR ARTIS KITA SEMUA PADAM, BUNGKUS DAN MELINGKUP!!! KATA EKONOMI TERUK LAGI NAK PANGGIL SAMPAH MASUK DALAM NEGARA INI UNTUK APA???

KAN BAGUS WAKTU SEKARANG NI BANTU ARTIS TANAHAIR YANG BANYAK MEMBANTU NEGARA DARI SUDUT HIBURAN DAN JUGA MENJADI PENARIK KEPADA PENGUNDI DATANG MENYOKONG KORANG SEMUA YANG JADI MENTERI SEKARANG?? TUNJUKKANLAH SIKIT RASA CINTA PADA BANGSA DAN BUDAYA KITA,"
katanya dalam satu kenyataan. Dalam nada seperti merajuk dan kemarahan, Awie juga meluahkan perasaan pendapatannya terjejas, tidak lagi seperti dahulu disebabkan kelembapan ekonomi seperti yang seringkali dicanangkan kerajaan dan menyeru orang ramai agar memboikot menteri-menteri kalut.


Katanya, hasil pendapatannya tahun ini adalah paling teruk dalam sepanjang masa beliau bergelar artis dan orang lain juga ramai mengadu mempunyai masalah yang sama seperti dirinya.

"BUKAN TAKDE ARTIS YANG BAGUS-BAGUS DALAM MALAYA NI... ASYIK NAK BANGGAKAN ORANG LUAR SAJA... BERUK DIHUTAN DISUSUKAN, ANAK DIRUMAH MATI KELAPARAN.

AKU RASA DAH SAMPAI MASANYA KITA SEMUA SEPAKAT BOIKOT MENTERI-MENTERI KALUT NI.. PULUHAN TAHUN AKU JADI PENGHIBUR, TAHUN NI AKU RASA PALING TERUK DALAM SEJARAH HIDUP... RAMAI YANG MENGADU KEWANGAN PROBLEM.


KERAJAAN PUN CAKAP EKONOMI PROBLEM TAPI MENTERI LOLYPOP NI NAK BUANG DUIT BAGI KAT ARTIS LUAR. KAN CIBAI NAMANYA TU!!! KORANG SEMUA PIKIRLAH BAIK-BAIK LEVEL MENTERI INI... TERIMA KASIH MENTERI KBS ... MAJULAH SUKAN UNTUK NEGARA PASOLA!," kata Awie mengakhiri kenyataannya itu. - 27 April 2019.

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...