Isnin, 11 Julai 2016

Ini Bukti Nga Kor Ming Yang Kantoi Menipu & Kenapa Kita Perlu Nyahkan Dia Sebagai Wakil Rakyat Untuk Selama-Lamanya.

Aku macam tak berapa faham ataupun tak dapat tangkap mesej Aidilfitri yang cuba disampaikan oleh Nga Kor Ming sebenarnya.

Aku sebenarnya sibuk bercuti raya. Selain bercuti raya, aku bercuti internet. Bukan takde akses internet tetapi aku memilih untuk tidak membusykan diri dengan gajet dalam percutian kali neh. Nak betul2 merasai suasana percutian yang tenang dan bebas dari benda2 internet bagai neh. Kalau nak tahu selama mana aku kenal internet, selain dari sakit atau tidur, pendek kata 24 jam sepanjang tahun aku bersama internet. Hantu internet sungguh. Hehe.

Then bila on fb otak macam blur-blur sikit bila baca kritikan-kritikan terhadap Nga Kor Ming. Aku tak faham sangat bab hinaan, yang aku fikir dia neh salah upload gambar ke apa. Macam bangang je bendera Malaysia dan bendera Amerika tak reti nak beza. Dah la gambar tak kena tema. Tema Aidilfitri kan biasanya ketupat, lemang, tangan salam-salam, ada bulan bintang dan sewaktu dengannya. Jadahnya kau buat gambar yang takde kaitan dengan tema. Bahlol. Tu je aku fikir. Seriyus sampai sekarang aku tak faham sangat tang mana penghinaan tu. Yang aku nampak Nga Kor Ming ataupun admin dia benak otak ada la. Dah la sebelum neh fitnah Rosmah hadir mesyuarat. Aku siap komen lagi. Sekali puak2 pembangkang melayu ke cina ke india ke mai tibai aku. Macam bangang je aku tengok puak2 taksub neh. Aku nak betulkan sebaran palsu tu. Sekali dengan aku2 kena maki.  Nakharom.

Rupa2nya memang la jauh sungguh aku ketinggalan. Padan la aku tak faham-faham. Betul la orang kata zaman sekarang zaman internet. Takde internet kau ketinggalan beb.

KAHKAHKAH

Mulanya si Nga bahlol tu ataupun admin dia upload gambar mesej ucapan Aidilfitri yang takde kaitan langsung dengan tema Aidilfitri.

Kemudian dia upload pula gambar kartun Aidilfitri yang mengambarkan pemberian duit raya sebagai dedak.

Bodohnya. Duit raya = angpow. 

Adakah bagi angpow = rasuah?

BODOH BODOH BODOH. Tatau dia neh BODOH kuasa berapa. Tapi yang pasti dia memang BODOH. Dan orang2 yang pernah marah aku teruk2 pasal si Nga sejak2 aku up isu bekal baju & tanah lebih BODOH lagi.

Isu tu tahun berapa ek. Tahun 2011? 2012? Aku pun tak ingat sebab dah lama sangat. Tapi tu la sejak2 dari isu2 tersebutla aku dah nampak kebodohan aku jika aku masih nak sokong MP tak guna macam si Nga neh. 

Aku nak ulas sikit je pasal kebodohan Nga Kor Ming dan permainan dia. Korang kena fahamkan betul2 dan lepas neh kalau rasa2 ada otak, sebagai ahli DAP tolong la pastikan dia tak tercalon lagi sebagai calon wakil rakyat Taiping. 

Aku baca laporan berita Nga Kor Ming disini.


Dia secara jelasnya menyebut enggan meminta maaf tentang kartun Aidilfitri yang sindir pasal pemberian wang raya tu.

Rujukan : sini

Sebelum itu aku p godek facebook dia. Tak jumpa. Aku p twitter dia. Aku godek-godek post dia. Dan nampak beberapa tweet linked dengan fb. Aku klik link tersebut. Page not found katanya. Then selepas beberapa seketika baca sana baca sini baru dapat info malaon tue deactivatedkan fb dia.

Masa neh info kat aku masih samar-samar lagi. Maklumla hampir seminggu off internet kot.

Buka fb kawan-kawan.
Baca yang kawan-kawan update.

Kemudiannya aku macam terperasan. Tadi baca MalayMail dia kata dia taknak minta maaf. Kawan pun ada tulis begitu. Tapi di twitter malaon tu kata dia kena fitnah.

Tengok ;


Kejap.

Aku fikir. Fikir. Fikir.

Gabung. Gabung. Gabung.

Cilok info sana. Curi info sini. Cedok penulisan kawan sana. Imbas laporan berita sini.

Last-last aku rasa cerita dia macam neh.

MP biol tu memang ada kaitan dengan page yang upload karikatur sindir pemberian duit hari raya. Sebab tu benda tu link dengan twitter rasmi dia. Tambahan pula aku beberapa kali pernah nampak dia share gambar dari fb yang dia kata dibuat oleh penyokong dia tu. Indirectly dia dan penyokong (admin fb page tu) ada connection. Kalau setakat share tu ada maafnya lagi. Masalahnya siap link dengan twitter rasmi dia lagi. Pa citer.


Aku klik satu persatu link. Memang semuanya not found. Sah. Page yang sama deactivated adalah page yang sama linked dengan account rasmi twitter dia. Pirahh mabuk. Kat sini pun kau dah kantoi.

Lepas kena kutuk kaw-kaw kau cakap kena fitnah. Mabuk lagi. Mulanya kata kalau tak makan cili tak usahla terasa. Lepas tu kata kena fitnah. Posting tu takde kaitan atau kena mengena dengan diri dia. Hak ala. Belit kuasa 10 terus. 

Penafian dia korang baca sini. Full edition.

Aku petik sikit untuk ulasan ;


Nampak?

Tetiba cybertrooper si biol neh salah kan. Pergi mampos la kau Nga. Kurang2 kau berbakti pada pengundi2 Taiping yang dapat bantuan ekpress. Kehkehkeh

Kronologi.

1. Admin (yang NKM restui **) telah update post ucapan Selamat Hari Raya Aidilfitri yang berunsurkan American. Nga kena ketuk.

2. Kemudian. Admin (yang NKM restui) update lagi isu Selamat Hari Raya. Kali neh sindir tentang duit raya = rasuah. Nga kena ketuk lagi. Lebih teruk dari sebelumnya.

3. Mula2 rasa tak berapa nak goyang. Dia pertahankan karikatur dengan mesej kalau tak makan cili nak terasa pedas dah kenapa. (Sapa2 yang terima duit raya ofcos la rasa pedas, dah kenapa kau nak samakan ia seperti rasuah).

4. Tapi bila dah ramai kritik, lepas tu geng2 pembangkang pun JV tibai sama dia dah merasa goyah. Oke la kali neh menafikan sambil menfitnah cybertroopers yang fitnah dia dalam kempen untuk buruk2kan DAP. Dia yang buat masalah, DAP yang dia heret supaya nak nampak masalah tu lagi besar dan agih2kan beban kesalahan ke atas DAP sama. Apa punya terukla mangkok ayun neh.

5. Then PDRM buka kertas siasatan. Masa neh dia memang dah cuak aku rasa. Sebelum neh dah kantoi fitnah Rosmah lepas tu minta maaf. Page yang update karikatur pun terus lenyap. Apa benda. Nak main lari2 pula. Pandai merepek pandai la tanggung akibatnya. Pun begitu bagi aku kes Nga Kor Ming neh tak perlu la sampai kepada siasatan polis apa semua. Cukupla manusia2, pengundi2, penyokong2, masyarakat2, rakyat Malaysia kenal dan maklum ahti budi manusia bernama Nga Kor Ming tu. Dia tu tak layak, tak patut, takde merit, kredibliti, kejujuran, amanah layak dipertikaikan untuk menjadi seorang wakil rakyat yang berintergriti. Pendek kata, perwatakan dia more to bussinessman. Bukannya Wakilrakyatman. Dengan lidah putar-alam dan pembelit kuasa 10 yang dia miliki, dia sesuai menjadi seorang bussinessman yang berteraskan penipuan. Dia takde ketokohan sebagai seorang wakil rakyat. 

Ntah macam mana benakla pengundi2 dia neh aku pun tatau la. 

Sekarang Nga Kor Ming suruh sesiapa yang attack dia tolong beri focus bahas isu 1MDB, ekonomi apa bagai tah. Untuk kalih isu. Biol.Biol. 1MDB kau tak payah ajar. Aku memang perati je permainan Najib kat situ kot. Sekarang neh aku nak buat proses pembersihan (walaupun benda neh dah lama berjalan kot) untuk masyarakat mengenal ahti budi wakil rakyat masing2. Misi aku, undi wakil rakyat yang baik akan membuatkan negara kita bertambah maju dan bagus dari hari ke hari. Hanya undi yang baik2 je. Nga Kor Ming bukan wakil rakyat yang baik. Dia wakil rakyat yang biol. Selalu merepek ntah apa2 dengan posting poster dia tu. Benda takde isu pun dia merapik tak tentu hala.

Btw, sesiapa yang pernah maki aku pasal Nga Kor Ming sejak dari tahun 2011. Aku nak tanya satu benda. Sedap ke jilat ludah sendiri? Tu la. Orang tulis elok2 nak kongsi cerita. Kau orang maki aku tak ingat dunia. Bukannya apa. Kita neh nak ubah negara. So attitude kita untuk menajamkan pemikiran kita dalam mengenal wakil rakyat kena la kita upgrade dari masa ke semasa. Cuba la jangan degil sangat. Cuba la jangan taksub tak tentu hala. Payah la cakap dengan korang neh. Orang takde kepentingan politik macam aku pun korang taknak percaya. Yang terang2 berkepentingan dan bermanfaat tu juga yang korang terhegeh2 nak agungkan, utamakan, dewa2kan. Lepas tu pongpangpongpang bising kenapa la masyarakat kita tak berubah. Korang ada berubah tak? Tanya diri sendiri la woi.

Kahkahkah.

** Kenapa aku sebut Nga Kor Ming restui? Simple. Page tu JV (linked) dengan twitter rasmi dia. Tu tak restui lagi ke apa ke tu? Lue fikirlah sendiri.

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...