Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Sabtu, 15 Januari 2011

Nik Aziz Angkuh!


Sabar dulu kekawan. Sabar dulu. Tak payah nak men tonjol2 dahi aku. Baca dulu petikan di atas. Ada dua petikan kan? Hah baca betul2 dulu. Dah baca barulah komen sini. Jangan confident je nak tonjol dahi aku tak pepasal. Heh

Utusan melaporkan begini ;

1. Ibrahim ali kata nik aziz angkuh dan mahu merampas hak org lain.
2. Ibrahim juga kata nik aziz cakap umno tak islam.
3. Ibrahim juga cakap dia tak sokong mana2 parti cuma dia cakap apa yang rakyat kelantan rasa.

Ha Ha Ha.

Aku suka dengan kenyataan Ibrahim ali neh.

Baru aku tahu rupanya

1. Apabila membuat perbandingan dasar parti, Nik Aziz automatik menjadi angkuh dan mahu merampas hak orang lain. Saya suka statement ini kerana sangat unik. Membuat perbandingan dasar digelar perampas, tetapi mencilok royalti kelantan di gelar kerajaan yang prihatin. Bagus. Heh

2. Kalau dibuat perbandingan dasar perlembagaan pas dan umno itu bermaksud kita cakap umno bukan islam. Bila kita cakap umno mengamalkan bukan dasar islam itu bermaksud kita cakap umno bukan islam. Heh. Ini hebat. Makan cili memang rasa pedas. Tapi bukan kah menempelak dasar parti tak semestinya menempelak iman ahli? Heh

3. Ini lebih WOW. Ini lebih sarkas aka sarkarstik. Heh. Memberikan kenyataan menyokong umno tak bererti sokong umno. Bertanding atas label pas tak semestinya sokong pas. Ini memang bagus. Heh.

Dan lihat pula kenyataan Nik Aziz yang lain. Kedua2 statement ini dipetik dari suratkhabar teranggung di dunia iaitu utusan malaysia.

Saya petik beberapa statement utusan ;

1. Utusan cakap dap/pkr bimbang bila pas-umno mahu bersatu. Heh
Yeke? Ha ha ha. Kenapa pula umno nak bersatu dengan pas ya? Bukan kah umno hebat? Nak2 lepas kalah pru-12 pula tue? Ha ha ha.. sapa sebenarnya yang bimbang? Allah swt lebih tahu. Heh

2. Owh.. utusan juga cakap Hadi awang terpaksa beri penjelasan kepada beberapa pemimpin pembangkang. Heh. Yang jumpa ialah tgna tapi hadi awang plak kena jelaskan. Kenapa? Ha ha ha. Adakah utusan sudah berputus asa untuk menyakinkan tgna agar berdamai dengan umno? ha ha ha.. ataupun pemimpin2 pembangkang tak perlu dengar penjelasan tgna kerana cukup yakin pendirian tgna berhubung isu ini? ha ha ha

Satu perkara yang kita kea faham. Ada sesetengah org memang degil. Kita dah cakap banyak kali kita tak suka dia. Tapi dia tetap tak puas ahti. Dia guna macam2 cara utk dapatkan kita. Pertemuan tgna adalah untuk menjelaskan kepada mereka2 yg brkaitan bahawa i hate u. Jika mereka tak boleh terima menerusi paper, tak boleh terima menerusi tv, mungkin mereka bisa menerima secara berdepan2 bahawa pas hate umno. Hate umno bukan kerana umno itu umno tp hate umno sebab umno hate islam dan org islam yg hate islam akan menyebabkan kita hate dia juga. Kan simple? Mudah. Kalau nak love, sila love islam insya-Allah love pas akan hadir buat umno. Heh

Jangan ditanya jika dap hate atau love islam. Ini kerana konsep dan matlamat parti itu berbeza. Tapi umno tak sama macam mereka. Majoriti umno ialah orang islam dan org islam kena tegakkan syiar islam.

Ameno : Aku yakin tgna tidak akan mengkhianati kepercayaan ahli2/penyokong pas.

Share this

4 Comments to " Nik Aziz Angkuh! "

muzakkir berkata...

moga Allah lindungi Nik Aziz.

Tanpa Nama berkata...

mana ada ulamak yg akan menggadaikan negara. lihat perjuangan tok janggut mat kilau dll. mereka adalah ulamak. pejuangan mereka adalah fisabilillah. ketitisan darah terakhir. sekarang bandingkan dgn umno. yg byk gadaikan tanah malaya kpd cukong/penjajah. kita tak merdeka lg sbnrnya. tu hanyalah boneka. BN boneka penjajah! perjanjian kemerdekaan konon!

muzakkir berkata...

moga Allah lindungi Nik Aziz.

Tanpa Nama berkata...

JENIS YANG LOMPAT LOMPAT NI SAPA NAK PERCAYA..NTAH NTAH..DIRI DIA SENDIRI TAK PERCAYA KAT DIA.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...