Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Isnin, 24 Januari 2011

1Malaysia sokong rosmah mansur jadi perdana menteri!

1Malaysia Mahu Rosmah Mansor Jadi Perdana Menteri1Malaysia Mahu Rosmah Mansor Jadi Perdana Menteri1Malaysia Mahu Rosmah Mansor Jadi Perdana Menteri

1Malaysia kena support rosmah mansur jadi perdana menteri. Siyes aku cakap. Kalau mem [bikmama] tak jadi piem ia adalah satu kerugian besar buat kita. Ini pun siyes. Siyes gile dah aku.


Cuba fikir secara logik duit. Bukan logik akal. Tapi logik duit. Logiknya orang yang berkerja akan dibayar gaji atas kerja2 yang mereka lakukan. Ini normal. Ini kebiasaan kita.

Korang nak ke buat satu2 kerja tapi habuk satu sen ko tak dapat? Aku rasa korang pun mesti surrender. Gila larh beb. Gila. Zaman sekarang masuk toilet pun kena pow tiga kupang neh kan pula nak2 kena kerja pergi sana pergi sini pehtu satu sen haramjadah tak dapat. Sapa nak? Aku confident gila confirm taknak. Heh

So, logiklah kalau rosmah dapat duit untuk kerja2 kerajaan yang dia dah buat. Duit itu adalah imbuhan atas kerja2 yang dia dah buat. Dia layak weh. Dia buat kerja kan? Dia ada office weh, kat putrajaya kan? Heh

Si rosmah neh pun bagus. Dalam satu masa, dia boleh buat kerja untuk beberapa kementerian sekaligus. Tengok sekarang sudey. Contohnya dia baru2 neh buat kerja untuk kementerian sukan, kementerian pendidikan, kementerian wanita, dan kementerian kewangan. 4 in 1. Shampoo pun kalah bhai. Ini luarbiasa hebat! Heh

So, ada baiknya kalau dia jadi perdana menteri malaysia sebab jika dia bukan piem pun dia dah beria2 buat kerja untuk beberapa kementerian yang penting, bayangkan.. bayangkanlah kalau dia ialah piem. Aku confirm, habis seme. Habis. Habis seme kementerian dia sapoo bhai.. habis seme kementerian dia wat kerja bhai.. Heh

So, kalau kira dari logik duit, ini adalah langkah penjimatan yang paling afdal sekali. Jimat. Siyes. Betul2 jimat. Satu orang buat kerja ramai orang. So, mana2 menteri yang makan gaji buta macam kementerian pelajaran, kewangan, wanita, pelancongan dan sebagainya bolehlah dipecat terus. Membazirkan wang rakyat jer. Elok bagi seme kat rosmah. Biar dia sandang seme. Dah muka dia je kuar tv dapat promosi. Muka menteri2 lain dah tak wujud dah aku rasa. Mungkin kerja dorang makan tidur, makan tidur atas kerusi empuk dalam pejabat tue je aku rasa. Heh

So, aku sarankan mari kita sama2 bantu kempen, biarlah rosmah aka mem aka bikmama kita jadi perdana menteri. Dengan dia sebagai piem, insya-Allah tenaga dia dapat dioptimizekan sehingga ke titisan tenaga yang terakhir. Heh.

Najib dan seme menteri2 kabinet patut letak jawatan. Kalau aku malu beb, malu. Malu, bini lebih terserlah dari piem. Malu, bini sendiri lebey layak jadi piem. Heh.

Jangan lupa support kempen neh. 1malaysia mahu bik jadi piem. Auwww..

Ameno : 1malaysia mahu rosmah mansur jadi piem ke? kah kah kah..

Share this

6 Responses to " 1Malaysia sokong rosmah mansur jadi perdana menteri! "

  1. Salam...

    Blog sahabat telah saya linkkan di laman blog www.politikharian.blogspot.com , pohon jasabaik sahabat linkkan laman portal www.politikharian.com ke laman blog sahabat untuk mendapatkan informasi berita politik terkini. Terima kasih.

    Salam Perjuangan.

    BalasPadam
  2. aku perasan lama dah...aku memang sokong 'first lady" jadi PM sebab PM tu buka Prime Mystery tp President Maysial. Yang aku risau...mau ker nanti isterinya skang nak jadi "First Geligeleman"? nanti ada la pejabat,F.G.O.M division!

    BalasPadam
  3. BikMama dgn Suzanne Muberuk tu pertalian keluarga ke? Rupa mereka berdua tu mcm seakan-akan aje...wallahualam.

    BalasPadam
  4. Salam...

    Blog sahabat telah saya linkkan di laman blog www.politikharian.blogspot.com , pohon jasabaik sahabat linkkan laman portal www.politikharian.com ke laman blog sahabat untuk mendapatkan informasi berita politik terkini. Terima kasih.

    Salam Perjuangan.

    BalasPadam
  5. aku perasan lama dah...aku memang sokong 'first lady" jadi PM sebab PM tu buka Prime Mystery tp President Maysial. Yang aku risau...mau ker nanti isterinya skang nak jadi "First Geligeleman"? nanti ada la pejabat,F.G.O.M division!

    BalasPadam
  6. BikMama jadi piem 1Malaysia, yeay.
    1MalaysiaLingkup!

    BalasPadam

Sebarang cadangan, kritikan, tempahan iklan dan segala berita boleh je hubungi saya di sini orderonline2010@gmail.com

Segala penulisan di dalam blog ini mewakili pandangan peribadi saya [dan beberapa penulis lain] dan bukan mewakili mana2 parti/pemimpin/ataupun mana2 individu.

Segala komen yang anda tulis di sini tidak menjadi tanggungjawab penulis jika berlaku apa2 perkara kelak. Sendiri komen sendiri tanggung.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...