Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Sabtu, 29 Januari 2011

Benci BN bererti anda benci Allah !!

Entry neh pendek je beb. Cakap banyak jangan. Sila tengok bawah dulu ;


1. Gaji kerajaan BN dia ambil..

Mana kerajaan BN dapat duit utk bayar gaji? Heh

2. Bonus kerajaan BN dia sapu..

Mana kerajaan BN dapat duit bayar bonus? Heh

3. Saguhati kerajaan BN dia balun..

Mana kerajaan BN dapat peruntukan untuk agih saguhati? Heh

4.Kufur nikmat pada kerajaan BN..

Sapa bagi nikmat pada kerajaan BN? Heh

Kufur nikmat hanya kufur kepada Allah swt kerana Allah swt adalah tuhan yang Esa.
Tiada istilah kufur nikmat kepada BN kerana BN bukan Allah swt dan tidak akan mungkin pula menjadi Allah swt. Heh

Tahu cara2 nak bersyukur ka?

- solat lue jgn tinggal
- zakat lue jangan lupa
- puasa lue jangan lari
- Alquran lue jangan mengarkib
- sedekah lue jangan kedekut
- Laksanakan hukum Allah swt
- Berjihad di jalan Allah swt.
- Mati lue demi Allah swt.

Saat lue lupa Allah swt adalah saat lue lupa bersyukur. Heh

Ameno : Apa itu kufur nikmat? Sejak bila firaun hidup kembali? Ikut rekod sejarah, hanya firaun yg mengakui mereka tuhan.. apakah di negara kita sudah ada firaun? Heh.

Share this

25 Comments to " Benci BN bererti anda benci Allah !! "

Tanpa Nama berkata...

Nice blog dude. Apsal la diorng nk babitkan soal gaji, bonus ke ape ke yg kerajaan bg sbb dh tu mmg tanggungjawab kerajaan. kalau PR yg jd kerajaan pun, tetap diorng beri gaji semua2 tu. Sape la bengap yg tmbulkn isu ni. Kdg2 ksian jgk ade orng2 yg "kurng cerdik"

Tanpa Nama berkata...

jgn pertikaikan... memang dah diorng tu tak cerdik,... budak tak lps UPSR je undi diorg ni...

Tanpa Nama berkata...

hok aloh, dah kerajaan ambik dia keje, mmg la layak dpt gaji, bkn kerajaan bg free2 je

Politik Kotor! berkata...

Korang ni nak komen pun fikir laa dua tiga kali... boleh buktikan ke risalh tu BN yang keluarkan! Dalam politik apa-apa boleh jadi.. perang saraf tak hairan kalau parti lawan edar risalah palsu semata-mata nak beri imej buruk pada sesebuah parti! Admin patut tulis wallahualam siapa yg keluarkan risalah ni.. ni terus nak kutuk, dosa besar kalau sebar fitnah! Tuhan bg admin main internet lakukan laa kebaikan, jgn kufur nikmat sebar fitnah dan menghasut!

Tanpa Nama berkata...

hahaha...idea paling sengal+bodoh penah aku jumpe...ingat be end tu tuhan ke... nmpk sgt dah lupe asal usul...makin parah ni

Tanpa Nama berkata...

Masalahnya sekarang, tiada parti lain nak nentang PKR selain BN kat Malaysia. jd, sah2 la BN yg kluarkan. pulak PKR sendiri xnak org undi parti diorang? x gitu? :-)

Tanpa Nama berkata...

hahahah..lawak dowh..good job ameno coz jawab persoalan yang gampang itu ngan bagus,tersirat n tersurat..

"Sesungguhnya apabila kambing berlagak ingin menjadi biri-biri,dia akan menjadi biri-biri sedaya-updaya biarpun dia rela dikembirikan hanya semata-mata untuk mendapat status biri-biri tatkala jelas pada zahir dia bukan biri-biri,itupun dunia wat2 buta cakap itu biri-biri walhal dia memang kambing bukannya biri-biri smpai bila-bila"..

nazmi berkata...

aku jarang skali setuju dgn post ko... tp yang nie mmg sangat2 setuju...hahaha...

keep posting benda yg relevan n logik..ok..:D

Tanpa Nama berkata...

no komen hehehe.... lawak antarabangsa punya poster ...:DD

Geforce berkata...

wakakakakaka
nak tergolek ak baca,sape yg bodoh sgt print mende alah ni????kah kah kah sejak bila BN yang byar gaji???
bkan duit 2 rakyat ke byar kat penjawat awam???

intan berkata...

kufur nikmat kpd BN?lol!sejak bila BN jd pemberi rezeki kpd manusia ni?setau aku,hanya ALLAH berhak memberikan rezeki,berdasarkan atas usaha kita.kalau bekerja makan gaji pn,majikan tu dikira sbg 'middle man' atau saluran rezeki tu.n rezeki tu xsemestinya berupa wang ringgit.kesihatan,anak2 soleh,kepandaian tu pn rezeki jugak.bangang tol org2 BN ni..sanggup fitnah sesama muslim semata2 nk kekalkan kuasa.ape nk jadi ntah..haizz

justme berkata...

"BN" x lama lg..."the end"(hrp2lah!)..

Tanpa Nama berkata...

BN jahil agama..sejak bile bole kufur nikmat dgn slain Allah?ajaran sekular.membandingkan Tuhan dgn sifat manusia.so now mmg terbukti kata Tuan Guru Nik Aziz yg BN ni jahiliyah...

lpas ni ape?nk kate org Islam ni kafir kpd agama Kristian?menggelar Mukmin Kristian kpd penganut Kristian yg taat?

org bengap je tertitpu dgn ayat2 tu.kakitangan kerajaan yg bkerja keras untungkan kerajaan hingga dpt bayar bonus,gaji...tu pun duit sisa lpas kne 'songlap' oleh pmimpin BN.

duit gaji adalah satu kitaran antara pekerja dgn majikan.majikan tak cetak sendiri duit setiap kali nk byr gaji.

BN bengap.isu murahan.buat malu jeee...

Tanpa Nama berkata...

MasyaAllah.. Menteri Agama buat ape? tengok je ke?

Tanpa Nama berkata...

kpd politik kotor..yg bakar bendera yang sebar risalah tuh mudah2 lak umno tuduh PR..

Tanpa Nama berkata...

pe bende la... mcm2.. sume politik belake.. bgus la.. y pemerintah dh mcm ape.. y diprintah dh mcm sakai.. politik kotor je keje..

Mama Syadiyah berkata...

Salam,

Betul kata Politik Kotor tu.. mana kita tau kalau risalah ni orang BN yang buat dan bukannya orang yang nak buruk2kan BN yang buat.

Tapi masalahnya, selama daku tengok dalam TV atau di mana2 pun memang menteri2 dan wakil2 BN selalu sebut.. "siapa yang bagi mereka xxxx, siapa lagi kalau bukan kerajaan Barisan Nasional". Jadi rasanya dah terang.. takyah lah kita bersuluh lagi. Kalau bukan kerana risalah ni pun, dah terang BN memang keliru antara kerajaan memerintah dan juga negara... pada mereka oleh kerana kerajaan BN memerintah maka Malaysia tu BN punye. Dan duit Malaysia tu BN punye. Sebab tu bila kata diberi bonus, kerajaan BN bagi.. bukannya kerajaan Malaysia bagi.. padahal duit tu datang dari rakyat dan bukan dari saku pemerintah2 BN.

uteh berkata...

BN tu barang naik x giti2 lg ke

Tanpa Nama berkata...

xlengkap tu ayat poster...cube tngok kat blakang..!! dia bg gaji bonus saguhati...tp sume dia ambil sapu balun dngn harga barang yg naik xmasuk akal...wadepak...



BobinGO

Tanpa Nama berkata...

semakin dunia ni dekat dgn akhir zaman...makin banyak org membelakangi Allah S.W.T, semakain ramai yg fasik...munafik...berani berbuat demikian secara terang2an2....siap letak kat newspaper...astaghfirullahalazim...

uteh berkata...

BN tu barang naik x giti2 lg ke

Anonymous berkata...

semakin dunia ni dekat dgn akhir zaman...makin banyak org membelakangi Allah S.W.T, semakain ramai yg fasik...munafik...berani berbuat demikian secara terang2an2....siap letak kat newspaper...astaghfirullahalazim...

Anonymous berkata...

hahahah..lawak dowh..good job ameno coz jawab persoalan yang gampang itu ngan bagus,tersirat n tersurat..

"Sesungguhnya apabila kambing berlagak ingin menjadi biri-biri,dia akan menjadi biri-biri sedaya-updaya biarpun dia rela dikembirikan hanya semata-mata untuk mendapat status biri-biri tatkala jelas pada zahir dia bukan biri-biri,itupun dunia wat2 buta cakap itu biri-biri walhal dia memang kambing bukannya biri-biri smpai bila-bila"..

nazmi berkata...

aku jarang skali setuju dgn post ko... tp yang nie mmg sangat2 setuju...hahaha...

keep posting benda yg relevan n logik..ok..:D

Tanpa Nama berkata...

aku rasa lah,, orang kat government ni tersepit... dah sain aku janji. kalau diorg pangkah pembangkang be-end boleh tahu... SPR kan informer diorg.pastu freeze kenaikkan gaji, pangkat dan yg paling teruk kena transfer kat hulu. Lebih baik kalau diorg rosakkan undi jer. pangkah luar kotak. abis citer.sebabnya;

1)government servant 2-3 juta jer kalau sume undi rosak hilang lah dia punya talian hayat.

2) they all x leh transfer undi ke mana2 undi calon aristokrat ( menteri yg menang tipu)

Pada be-end ingatlah, korg leh manipulate paling tinggi pun 3-4 juta org pengundi (org FELDA, askar,polis, cikgu, rela).. Mana korg nak campakkan melayu, india n cina kat sektor swasta. Banyak ker duit korg nak sogok duit sorg RM500 kat satu malaysia. Jangan sampai org government bangun mcm kat mesir tu.. time tu AIRPORT pun dah kena kunci.. mana korg nk lari

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...