Selasa, 9 Jun 2015

Luahan - Uptown Kerna Serbu, Punca Kena Jual Barang Ori, Kena Ada GST.

Berikut luahan yang disebarkan ;


Uptown Shah Alam ditutup pada 8 Jun.

Alasan ;

1. Peniaga mesti mao jual barang ori der

2. Mesti ada GST (bila jual barangan tak ori nak bayar GST macam mana, itula kot maksud dia)

Babi juga alasannya.

Aku memang meletup sikit kalau bab2 peniaga kecil neh. Almaklumla. Satu kapal dengan dorang.

Hehe.

Then barangan semua kena rampas. Denda tetap denda. Tapi aku tak pasti samada dia citer bab dia atau bab orang lain. Cuma yang pasti laporan dia uptown Shah Alam kena tutup sebab KPDNKK serbu.

Fuhh.

Gila.

Kalau dah tutup celah mana nak mencari rezeki lagi. Nak cari tapak meniaga pun bukan senang. Faktor sewa dan lokasi memainkan peranan wo. Time neh la Khalid Samad patut korang semua cari. Biar dia buat kerja sikit bantu peniaga kecil melayu. Nanti aku try inform dia through twitter dan wassap. Harap2 dia respon. Itu satu cabang la yang aku boleh bantu.

Tapi macam dia kata tadi la.
Jadi peniaga kecik neh tak mudah.
Ada pinjaman pun macam jilake.
Kalau bank dengan riba.
Yang TEKUN pun kemain lagi faedah.
Masing2 nak mencekik.
Bukan bagi bantu. Bagi tambah beban ada la.

Lepas tue warga asing bersepah pula meniaga di mana2.
Sekarang kelibat depa kat pasar malam pun ada. 
Dulu pasar pagi dan pasar tani kena ceroboh.
Kedai jangan cakap la.
Kalau kat tempat depa berkampung itu kau jangan sebut.
Sekarang kat pasar malam pun muka2 depa meniaga.
Bukan aku marah dorang cari rezeki halal.
Tapi perlu ke kelibat dorang kat mana-mana?
Apa kata Malaysia neh bagi je kat warga asing dan rakyat tempatan ramai2 laju p terjun laut ke macam mana?

KAH KAH KAH

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...