Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Selasa, 20 Mei 2014

Mainkan Gambar Saya Dengan Dyana - Ibrahim Ali - Penjelasan Kenapa Dyana Bergambar Dgn Ibrahim Ali.

Jawatan takde. Wakil rakyat pun bukan. Harapkan statement2 bodoh je la untuk kekal dikenali oleh orang ramai.

KAH KAH KAH

KAH KAH KAH KAH

KAH KAH KAH KAH KAH


Presiden NGO pendesak Melayu PERKASA Datuk Ibrahim Ali mengalu-alukan Gerakan supaya menggunakan gambar beliau bersama calon DAP Teluk Intan Dyana Sofya Mohd Daud sebagai kempen menolak calon parti itu.

Ibrahim berkata strategi yang sama dilakukan oleh PKR dan DAP dalam pilihan raya kecil DUN Kajang dengan tersebarnya sepanduk gambar pemimpin NGO itu bersama calon BN/MCA.

"Tujuannya (mencetuskan) provokasi bagi pengundi Cina (supaya) marah MCA/BN kerana bersama PERKASA. Kononnya PERKASA rasis dan anti-Cina.

"Macamlah DAP tidak rasis. Bila gambar Dyana, calon DAP bergambar dengan saya bersama ibunya Yammy, gambar ini benar.

"Logiknya pengundi Cina marah dan tidak akan undi calon DAP, kerana DAP ada hubungan dengan PERKASA," katanya dalam kiriman SMS kepada Malaysiakini pagi ini.


Actually bergambar sesama rakan ataupun musuh politik adalah perkara yang biasa. Sangat sangat sangat biasa kat negara neh. Takanla orang bodoh2 nak tolak seseorang calon itu atas tujuan bergambar? Kalau begitu baik mainkan gambar GERAKAN dengan BOMOH 1MALAYSIA. Jelas, gambar tue lagi menunjukkan KEBANGANGAN GERAKAN. Sebab sebelum neh beria2 cakap tindakan BOMOH tue stupid lagi menyestupidkan. Lepas tue bergambar pula dengan orang stupid. Siapakah stupid yang sebenarnya? Lue fikirlah sendiri.

Berikut penjelasan berkaitan gambar ;

Hasil pemeriksaan mendapati gambar tersebut diambil dalam sebuah majlis makan malam di sebuah restoran di Kuala Lumpur minggu lalu.

Majlis itu diadakan bagi meraikan Tengku Razaleigh Hamzah yang dianugerahkan Ijazah Kehormat dari Universiti Teknologi Mara (UiTM).


Sekalipun  Dyana ada hubungan kekeluarga dengan Ibrahim Ali pun itu bukan isu. Dan tak patut dijadikan isu. Macam hubungan Khalid Samad dan Shahrir Samad. Berbeza politik tak memutuskan silaturahim la. Matang la dalam meraikan perbezaan.

Kbai.  

Rujukan : sini

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...