Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Ahad, 11 Mei 2014

Khalid Ibrahim Amal Rasuah Untuk Dapat Undi Kata Calon PKR.

RM30 dan RM20 = RM50 secara total bagi pemilih yang layak.


Ada bukti video. Akan disebarkan tak berapa lama lagi.

Pula dahhhhhhhh..

Aku cadangkan ;

1. Sila report kepada SPRM.

2. Buat laporan polis juga.

3. Bukti berkenaan beri kepada JPP.

4. Sebarkan di internet.

Jangan sembang kencang aje cakap ada bukti. Nak dedahkan apa bagai konon. Satgi kita semua tunggu punya tunggu punya tunggu punya tunggu last2 hanya dapat KRIK KRIK KRIK KRIK KRIK KRIK KRIKKK..

Boring weyyyy

Kalau nak tahu, imej Khalid Ibrahim bersih dari segala unsur2 rasuah. Segala dakwaan ataupun tuduhan yang membabitkan salah laku Khalid Ibrahim hanya akan dipandang sebagai ;

1. Serangan dari kem Azmin Ali untuk memburukkan imej Khalid Ibrahim.

2. Serangan dari kem Saifuddin yang mana baru2 ini tercetus kontroversi yang mengatakan kumpulan ini telah mendesak Khalid Ibrahim agar tarik diri dalam pemilihan Timbalan Presiden PKR.

So, kalau betul ada bukti. Jangan simpan2. Jangan ugut2. Jangan sembang kencang. Jangan cakap banyak. Jangan setakat pongpang depan media. Bak mai sini aku dan semua orang nak tengok.

Dan sudah tentu, penyokong2 Khalid Ibrahim tidak dapat lari dari memikirkan bahawa jangan2 ada sesiapa berlakon sebagai wakil kepada Khalid Ibrahim untuk merasuah.. habisla PKR. Baru pemilihan dah bergaduh bagai. Itu baru dapat negeri je pula tue. Belum lagi pegang PUTRAJAYA.

HABIS JAHANAM.

KAH KAH KAH

Baca ;

KUALA SELANGOR: Seorang calon yang bertanding jawatan Ketua Cabang Kuala Selangor mendakwa beliau mempunyai bukti kukuh mengenai politik wang di Jeram membabitkan pesaingnya Menteri Besar Selangor, Tan Sri Khalid Ibrahim. 

S Manikavasagam berkata, beliau akan mendedahkan perbuatan itu kepada umum tidak lama lagi.
Beliau berkata, pesaingnya memberi suapan hingga RM50 bagi setiap undi dan beliau mempunyai bukti kukuh tentang perbuatan itu. 


"Saya ada bukti dalam bentuk rakaman video (politik wang) dan saya akan muat naikkannya tidak lama lagi. Saya menerima aduan bahawa pemilih diberi rasuah RM30 untuk memberi undi kepada calon yang bertanding bagi jawatan kebangsaan dan RM20 bagi jawatan ketua bahagian Kuala Selangor. 


"Saya harap jawatankuasa pemilih akan bertindak segera tentang perkara ini," katanya kepada pemberita di tempat pengundian di Bestari Jaya di sini, hari ini. 

Manikavasagam, yang merupakan penyelaras kawasan negeri Bukit Melawati, juga menggesa penasihat PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim mengambil tindakan segera terhadap dakwaan wujudnya amalan politik wang itu kerana ia boleh mencemarkan imej PKR. 

Manikavasagam berkata, beliau akan memfailkan bantahan kepada Jawatankuasa Pemilihan PKR sekiranya beliau kalah dalam pertandingan satu lawan satu dengan Abdul Khalid bagi jawatan itu. 


- BERNAMA

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...