Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Rabu, 14 Mei 2014

Ahmad Said Jumpa Najib Petang Ini - Dah Bersanding 2 Hari Kata Penyokong UMNO.


Info yang disebarkan di kalangan orang2 UMNO sendiri. 

- 3 individu yang isytihar keluar UMNO pada semalam akan berjumpa dengan Najib pada petang ini.

- Pertemuan tertutup itu akan membincangkan mengenai konflik kepimpinan yang berlaku di Terengganu.

- Geng2 dorang juga sebarkan info bahawanya, anak kepada Ahmad Said dah bernikah dan sudah buat kenduri mewah-mewahan selama dua hari untuk para tetamu kenamaan. Antara yang dijemput ke kenduri tersebut ialah Tuanku Mizan, sultan Terengganu.

Baca ;


Jasme Taib tue penyokong kuat UMNO BARISAN NASIONAL. Boleh check sendiri di facebook. Individu di atas cuba petik apa yang si Jasme Taib sampaikan je.

Antara gambar yang orang2 UMNO sendiri sebarkan ;Apa yang berlaku ialah kenduri pada 17 Mei ini ialah kenduri untuk rakyat. Yang buat Ahmad Said terkilan sebab dalam kad jemputan dah tercetak KEDIAMAN MENTERI BESAR TERENGGANU.

Laaaaaaaaaaaaa..

Anak dah selamat menikah dah pun. Siap kenduri mewah2 dua hari lagi. Hish hish hish..... kesiannya orang yang simpati kat ko Ahmad Said. Buta2 kena tipu. Eh, aku nak gelak la.

KAH KAH KAH

KAH KAH KAH KAH

KAH KAH KAH KAH KAH

Best ke kena tipu oi?

KAH KAH KAH

KAH KAH KAH KAH

KAH KAH KAH KAH KAH 

Berikut kat bawah luahan orang UMNO dalam mengulas tingkah laku Ahmad Said ;
Azizi Shaari  

Bukti Kenapa Ahmad Said Khianati Janji Beliau Dgn PM@NajibRazak???

Boleh suruh Ahmad Said bersumpah dihadapan Al Quran jika beliau tidak pernah membuat akujanji untuk meletakkan jawatan pada tanggal 12 Mei 2014.


Mat Said Mengkhianati Janjinya sendiri.

Selepas PRU13 Dato Sri Ahmad Said telah mengakui beliau gagal membawa UMNO Terengganu. Malah laporan dari seluruh bahagian pelbagai peringkat di Terengganu meminta agar Ahmad Said berundur. Satu perjanjian telah dimohon oleh Ahmad Said agar YAB PM memberikan beliau setahun tempoh bagi menguruskan beberapa pekara sebelum meletakkan jawatan sebagai Menteri Besar Terengganu. Pekara ini telah pun dimaklumkan kepada Duli Tuanku Sultan Terengganu sejak setahun yang lepas dan mendapat perkenan Tuanku. Apabila cukup tempoh setahun yang dipersetujui oleh Ahamd Said kepada Duli Tuanku Sultan dan YAB PM beliau enggan berundur dan memungkiri janji untuk berundur dari jawatan Menteri Besar.

Untuk makluman majlis pernikahan anak Ahmad Said telah berlangsung pada minggu lalu. Ahmad Said dengan sengaja mengedarkan kad jemputan perkawinan anak beliau pada 17 Mei ini semata mata mahu mendapatkan simpati ahli UMNO dan juga rakyat sedangkan beliau tahu tempoh beliau memegang jawatan Menteri besar akan tamat pada 12hb Mei 2014 mengikut perjanjian yang telah dimeterai.

YAB PM Dato Sri Najib telah melakukan yang terbaik bagi memastikan UMNO dan Barisan Nasional negeri Terengganu kekal relevan. Tindakan untuk menukarkan Ahmad Said bukan satu tindakan yang terburu buru kerana ianya sepatutnya telah berlaku setahun yang lalu. Namun atas tanggungjawap dan keperihatinan YAB PM beliau mempersetujui permohonan setahun yang diminta sendiri oleh Ahmad Said.

Jelas pada kita semua, bahawa tindakan Ahmad Said adalah amat tidak wajar dan tidak seharusnya berlaku. Beliau juga seharusnya sedar bagaimana kedudukan beliau memegang jawatan Menteri Besar setelah Idris Jusoh disingkirkan selepas PRU12. Jadi hari ini ianya berbalik kepada prinsip perjuangan parti ataupun jawatan. Ahmad Said sewajarnya mejelaskan pekara sebenar kepada rakyat.

Jika Idris Jusoh ditolak sebagai Menteri Besar kerana tidak mendapat perkenan Tuanku Sultan dan bagaimana pula kali ini apabila Tuanku Sultan perkenan YB Ahmad Raziff sebagai Menteri Besar?

Dato Sri Najib Razak bukan seorang yang semberono ataupun kejam. Ahmad Said sewajarnya mengikuti contoh tauladan bekas MB Terdahulu Idris Jusof yang tetap setia bersama parti UMNO walaupun tersingkir dari jawatan Menteri Besar. Apa yang dilakukan YAB PM adalah untuk kebaikkan seluruh rakyat negeri Terengganu, UMNO dan Malaysia.

Sebenarnya takde apa2 bukti pun. Sekadar sesi luahan perasaan. Cukup kita amek point dia bahawa UMNO dan penipuan berpisah tiada.

Ini nak jumpa bincang2 neh tatau la berapa juta lebur.

Duit duittt.. mana ko neh duitt..

KAH KAH KAH

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...