Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Ahad, 30 Mac 2014

Angkara Najib Satu Dunia Kutuk Malaysia Kaw2. - Kemaskini #MH370.

Najib adalah PM paling BODOH dalam sejarah kePM-an Malaysia. Bukan aku cakap. Tapi itulah yang rata2 rakyat di negara ini fikirkan. Pada mereka PM2 terdahulu pun tak la bijak mana. Tetapi antara mereka, yang paling bangang adalah Najib Razak.

Bangangnya mereka bukan kerana mereka 'bangang'. Bangangnya mereka kerana tak memenuhi aspirasi rakyat, tidak menjaga kebajikan rakyat dan mementingkan pihak tertentu aje. Sudahnya semakin lama semakin banyak hak2 rakyat terabai di Malaysia ini.

Apa pun tak boleh.

Berbalik kepada topic utama.


Maksudnya apa?

1. INMARSAT bagi petunjuk.

2. BN buat kesimpulan.

Itu yang sebenarnya.

Kesan dari tindakan BN yang buat kesimpulan, ialah NAJIB pergi umumkan kenyataan bahawa MH370 telah berakhir di lautan hindi. Ramai yang mendengar cuma nampak dua conclusion ;

1. Keliru.

2. Terhempas.

Aku? Aku mula2 sangat keliru, kemudian bila berborak2 aku simpulkan ia sebagai terhempas, kemudian bila baca2 komen dari orang2 luar pula, aku keliru balik, dan kemudian aku rasa terhempas balik, kemudian keliru balik dan kemudiannya ahhh pergi mamposla dengan apa yang aku rasa. Satu apa pun tak kena. Ini gara2 BN yang aku satu haram faham apa sebenarnya yang dorang cuba sampaikan kepada kami semua yang rata2 mengikuti perkembangan MH370 dengan rapat.

Baiklah. Sampai kementerian pertahanan Australia pun sindir Najib. Belum ada bukti lue dah speculate. Lue kan PM ma. PDRM punya la beria2 pongpang2 marah rakyat. 

Woit jangan speculate.

Woittt korang semua jangan speculate ahhhhh..

Woitttttttttttt aku cakap jangan speculate, mao kena tangkap ka?

Woittttttt sapa speculate dia akan dikenakan tindakan tegas.

Itu PDRM punya warning taw. 

Tapi yang neh PM Najib Razak yang buat spekulasi, apa pula tindakan yang PDRM nak amek? Main kenyit2 mata dah la kan? Buat2 tak nampak, tak dengar, tatau sudah la kan. Ini kan kawan2 sendiri. Relax ahhhhhhhh.

RELAX KEPALA HOTAK KORANG LA!!!!

Baiklah. Akibat2 buruk dari spekulasi terbabit.


The Rakyat Post menulis ;

The national travel association today said that it would be holding a special meeting with its members to gauge the fallout that may have arisen following the missing Malaysia Airlines Flight MH370 crisis.

Malaysian Association of Tour and Travel Agents (Matta) president Hamzah Rahmat told The Rakyat Post that the meeting was crucial in gathering feedback from local operators, especially after the tourism sector’s performance declined.

“We have to be responsible as this is our livelihood.

“We will not lie to the people and ourselves by saying things are smooth and good. There has been a drop and we are aware of this as it’s expected, but we cannot blame those who overreact.”

Hamzah said the “backlash only” started 2 days after Prime Minister Datuk Seri Najib Razak’s announcement that the aircraft, which went missing on March 8, had “ended” its flight in the southern Indian Ocean.

“Only after this announcement did we hear Chinese nationals have begun boycotting Malaysia.

“There is already a slight drop, but we do not know how bad this is going to be and we just have to wait and see. There will be a meeting arranged for our members to garner their response.”

Bacaan penuh disini.

Sejak insiden MH370 terjadi ;

- Berlakunya sedikit penurunan dalam industri pelancongan tetapi bukan pada skala yang besar.

- Sejak Najib buat pengumuman berlakunya kemerosotan pada skala yang besar dan berterusan.

- Ini membimbangkan presiden MATTA, Hamzah Rahmat yang mana dijadualkan akan bertemu dengan beberapa agensi pelancongan dari China bagi melakukan perbincangan lanjut dan menyeluruh agar industri pelancongan negara tidak terjejas.

Dan lagi. Bukan kami nak marah Najib dan pemimpin negara suka2. Even rakyat Malaysia pun tak terima tau dengan apa yang Najib umumkan baru2 ini. Sebab apa? There's no solid evidence pun yang boleh menyokong kenyataan tersebut. Mati itu pasti. Aku dan ko semua. Tapi at least ia perlu dibuktikan terlebih dahulu bahawa mereka semua benar2 telah mati.

Kalau terhempas, perlu dibuktikan terlebih dahulu lokasi terhempas yang sebenar.

Kalau dirampas, perlu dibuktikan terlebih dahulu ia dirampas.

Kalau mati, perlu dibuktikan terlebih dahulu mereka dah mati.

Ini saja pointnya yang penyokong2 BN perlu faham. Jangan anggap bila orang kritik Najib orang kutuk negara. Ia takde kaitan sama sekali. Najib selaku PM memang terbukti telah melakukan tindakan melulu bila melakukan pengumuman yang belum terbukti apa2 lagi.

Lihat ;

 


Objek2 tersebut merupakan sampah sarap semata2.

Adoiyai.

Jauh gila sampah2 tue berenang. Laut menjadi tempat pembuangan sampah pula dahhh.

Tapi apa pun nak bagitau Najib. Ianya adalah SAMPAH!

Diulangi SAMPAH! Oi tue SAMPAH, SAMPAH, SAMPAH. Tahu tak, SAMPAH!

Tunggulah. Bila benar2 dah dipastikan ia adalah objek2 dari MH370 maka barula buat pengumuman rasmi. 

Aku tak rasa pula yang Najib neh suka2 nak buat kerja gila cemarkan kredibliti dia di mata dunia. Tapi benda dah berlaku dan dia patut akui kesilapan dia.

Dia, dan semua menteri2 terbabit perlu minta maaf. Ia adalah atas nama tanggungjawab. Jangan kira betul salah beb. Kira satu aje. Jika tindakan kita dapat melegakan kesedihan, mengurangkan kemarahan masyarakat dunia terhadap kita, kita buatlah. Nak lebih cantik, letak jawatan terus selepas insiden MG370 ditemukan jawapan sebenar benar benarnya.

Buatlah yer. Ini afdal begitu.

Dan last, beberapa kemaskini mengenai MH370.

- FBI tidak menjumpai apa2 yang mencurigakan pada simulator milik kapten Zaharie.

- KDN akan menguatkuasakan protokol baru di semua pintu masuk dan keluar negara.

- KDN dibidas oleh INTERPOL mengenai semakan pasport palsu. Jadi matang. Jadi cerdik. Anggap kritikan ini sebagai semangat untuk tingkatkan tahap kawalan keselamatan dalam negara. Itulah korang main2. Rekod Altantuya pun boleh hilang. Dulu buat orang, sekarang satu dunia kutuk lue. Buat baik dapat baik, buat jahat ada akibatnya. Jangan main2 beb.

Last, pada aku ia bukan isu samada keluarga2 mangsa ini dapat menerima kematian ataupun sebaliknya. Mereka hanya mahukan kebenaran. Ya, KEBENARAN. Apa sekalipun yang berlaku kepada ahli2 keluarga mereka, kita dah tak boleh nak ubah dah. Tetapi, satu benda kita boleh bongkar untuk mereka. Iaitu KEBENARAN. Semua masyarakat dalam dan luar negara perlu didedahkan dengan kebenaran DISEBALIK KEHILANGAN MH370.

Oke bai. 

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...