Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Isnin, 9 Disember 2013

Tahan Lori Roti - Tak Layak Langsung MB Terengganu Di Puji..

Sampai masuk berita kemain. Aku tahu lepas neh mesti akan ada yang balon aku. Biasa la benda2 gitu. Yang setuju membodek mesti akan terus membodek Mat Said. Yang tak setuju membodek mesti akan faham sangat kenapa kita tiada keperluan nak beria2 UP insiden neh. Ianya adalah perkara yang buang masa untuk puji dia sebenarnya. Sorry setakat nak tunjuk ko hero aka penyelamat la konon nya bila tahan lori roti, tak payah la MB. Aku tak terkesan dengan perkara2 seperti neh wehhh. 

Orang lain boleh la. Mesti depa puji lue kaw2. Lambung bagai watak lue. Konon hero le tue. KONON nya.. tetapi hakikatnya, lue hero ke? Lue sendiri pun mesti tahu ma...

KAH KAH KAH


Menteri Besar Terengganu, Datuk Seri Ahmad Said yang dalam perjalanan dari Kuala Lumpur - Kemamam semalam bertindak nekad menggunakan kuasa 'veto' mengarahkan dua pemandu lori Gardenia mengagihkan roti yang dibawa mereka kepada rakyat yang sedang kelaparan. 
Pemandu lori tersebut yang turut terkandas ekoran banjir di kawasan Chendor, pada mulanya tidak membenarkan lori mereka dibuka bagi tujuan itu. 
Ahmad yang kasihan melihat rakyat dalam kelaparan termasuk anak-anak kecil kerana tidak dapat meneruskan perjalanan berkeras meminta pemandu lori itu agar mengagihkan roti-roti tersebut. 
Setelah kedua-dua pemandu lori itu enggan berbuat demikian, Ahmad kemudiannya meminta mereka untuk menghubunginya pengurus mereka di Kuala Lumpur supaya beliau boleh membeli kesemua roti itu. 
Setelah kata sepakat dicapai dengan pengurus Gardenia di Kuala Lumpur, Ahmad kemudiannya membuka lori itu untuk mengagih-agihkan roti tersebut. 
Tindakan Ahmad itu dikongsikan mangsa banjir yang turut berada di situ dan mendapat pujian ramai di media sosial.

Sumber : SH

Biar gua bagitau dulu kenapa benda neh buang masa kalau lue semua beria2 puji MB Terengganu.

Pertama. MB memang bidang kerja dia untuk membantu rakyat. 

Apa nama? Setakat tahan lori roti yang dah terkandas? Jadahnya ko tahan lori roti. Terang2 bhai. Lori tue turut terkandas sekali. Bukan nya MB Terengganu tahan kot.

So bila MB buat kerja dia, korang semua puji bagai macam la benda tue pelik, tak rasa pelik ka? Tue pasal menteri2 kita tak begitu beria2 nak buat benda bagus. Dorang rasa bila dorang buat benda bagus, dorang sebenarnya sedang buat OT. Padahal memang bidang tugas MB untuk bantu rakyat, selesaikan masalah rakyat. Bila dia minta drebar lori roti untuk agih2kan roti kepada mereka2 yang kelaparan, itu sebenarnya dia sedang buat kerja dia. Jadahnya korang semua lambung dia bagai? Dia dah dilambung bagai dengan duit gaji kot. Berapa kali la dalam sebulan dia betul2 perform buat kerja bantu rakyat la sangat kan.. 

Hehe..

Benda biasa aje kot. 

Kedua. Dia beli bhai roti tue. Tah guna duit dia ke. Guna duit rakyat ke. Apa ke. Jadi lue semua tak payah beria2 la nak up benda gini. Getik la aku tengok. Siyes.

Ketiga. Banyak kot isu2 penting kat Terengganu tue tak diselesaikan lagi. Masalah2 yang membabitkan rakyat. Masalah2 besar. Dan ianya sentiasa berterusan. Tak payah pandang isu2 baru la. Isu2 lama bab runtuhan tue pun tak settle2 lagi. Apa nama? MB Terengganu korang HERO? Hah, pelagi. Suruh ah dia selesaikan masalah2 yang LEBIH MEMBABITKAN KEPENTINGAN RAKYAT di Terengganu tue beb. Kata HERO la sangat.

Keempat. Aku tengok blog yang sebar, aku dah boleh agak betapa hehehe.. lue fikirlah sendiri. Itu sebab aku tak terkesan dengan cerita2 bongek macam neh.

Nak puji MB Terengganu?

Tak layak bhai. Dia dibayar tiap2 bulan untuk selesaikan masalah rakyat kot. Bukan nya dia kerja free.

TOLONGLAH..

KAH KAH KAH 

Lupa nak tambah.. dia hanya akan layak menjadi hero la sangat bagi mangsa2 banjir di Terengganu

JIKA DIA LAKSANAKAN IDEA2 AKU UNTUK MANGSA BANJIR KAT SINI. ==>  http://amenoworld.blogspot.com/2013/12/mangsa-banjir-apa-yang-wakil-rakyat-dan.html

Nak tahu orang tue hero ke pro rakyat ke bukan ke hanya selepas banjir kot. Setakat rm500 tak payah sembang kencang la weh. Ini bukan zaman bodek jadi BIG BOSS. SORRYYY..

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...