Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Jumaat, 13 April 2012

KTM arah pasang bendera BN di 28 stesen Selangor.

Hanya di selangor. Buat masa sekarang neh larh. Lepas neh kalau bien plan nak buat kat seluruh negara confirm arh gua malas nak layan ktm lagi. Walaupun sekali sekala layan tapi tetap takmo layan ktm yang ada logo bien. Siyes der. Semak. 


Pasal apa? Dah larh buka tv muka bien, buka paper pun kena hadap bien, buka internet pun story pasal bien, takan nak layan ktm pun kena pass logo bien plak? Bien sana sini? Siyes boleh mampos gini der. Please larh bien jangan buat rakyat suffer lagi.. please. I don't want bien sana sini oke, please.


kah kah kah


Tapi apa yang best nya kan ;


Sementara itu, Mohd Zin ketika dihubungi Malaysiakinimenafikan mengeluarkan arahan itu dan "tidak ingat" sama ada menandatangani sebarang surat arahan berkaitan.
Bagaimanapun, beliau berpendapat, pemasangan bendera tersebut tidak menjadi masalah asalkan tidak mengganggu isyarat dan memudaratkan perjalanan Komuter. 
Malah, katanya, selain bendera BN, bendera parti lain juga turut boleh dipasang. 
Selangor Umno liaison committee secretary Mohd Zin Mohamed"Saya tidak ada arahkan. Tapi kalau nak pasang bendera tak apa, asalkan tak ganggu isyarat. Kalau bendera lain nak naikkan pun tak jadi masalah. Asalkan tak ganggu keselamatan. 
"Tapi saya tak ada keluarkan arahan khusus... Saya tak ingat kalau saya ada tanda tangan apa-apa arahan... Mungkin pegawai saya nak bantu kita," katanya. 
Mohd Zin berkata, jika benar, ia mungkin kerana ada pihak kasihan kepada BN yang menjadi pembangkang di Selangor dan mengalami kesukaran menaikkan bendera di kawasan awam. 
"Dekat Selangor, kita pembangkang. Kalau naikkan bendera BN, nanti pihak berkuasa tempatan akan turunkan. Jadi mungkin agaknya ada yang kesian dekat kita dan nak bantu kita berkempen. 
"Tapi saya tak ada halangan kalau nak pasang bendera," katanya. -MKINI-


Kesian? Tak boleh nak pasang bendera bien di selangor?


kah kah kah


Woittt lue ari2 kempen dalam tv paper apa seme, pr tak boleh masuk selama bertahun2 sampai sekarang takde sapa pun nak kesian? Ada lue fikir? Kecik punya hal jek tue. 


Tak boleh pasang konon. Aku pergi selangor ada jek bendera bien meroyan. Kadang2 aku memaki hamun pr sebab bangang sangat biarkan bendera bien berkibar disitu. Siyes. Ikut mood arh. Kalau time tue najib dan bien tengah merapu memang bendera bien boleh jek bikin gua panas.


kah kah kah


Lepas tue kan yang aku tertarik tue dia cakap kan.. bendera lain pun boleh. Hehehe.. ye ke? Oke, good. Lepas neh aku nak pr pun pasang bendera di ktm. Cepat. Bagi membuktikan kata2 menteri tersebut. Kalau tak lulus atas alasan remeh temeh dan meroyan siap sedia kena maki. Pasal apa? 


Pasal lue sendiri yang keluarkan statement cakap boleh, takde sapa2 pun yang paksa lue cakap, dah lue berani cakap lue kena berani tanggung risiko. Kalau lue terang2 cakap bendera parti lain tak boleh takpe larh.. kita consider lue memang berani mampos dengan bersikap bias.. takpe itupun lebih bagus sebab jujur ma. Ingat, jujur itu sikap yang bagus. Biarpun terang2 mengaku bias aslong lue jujur. Simple.


kah kah kah


Ameno : Bila nak kesiankan pr dan benarkan pr berkempen di tv pula hah?

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...