Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Khamis, 2 Jun 2011

Petrol turun harga.

Ini bukan sahaja berita yang best. Ini betul2 best. Lebih best dari best yang biasa. Heh.

Sesungguhnya ketika aku membaca berita neh aku benar2 terpana dan terharu.. perghhhh... aku rupa2nya bukan nya bermimpi.. ini betul2 realiti..

Tengok bawah dulu ;


Kah kah kah
kah kah kah kah 
kah kah kah kah kah

Macam tak percayalah bahawa mereka boleh turunkan harga petrol kat sana. Heheh.. siyes. Aku pun pelik tapi inilah hakikatnya. Memang aku tahu selepas neh ;


1. Akan ada yang mempersoalkan bahawa adakah petrol yang diturunkan tue ialah ron 95?


Peduli apa aku.. kalau pun bukan ron 95 ianya tetap berbaloi untuk mengutuk bn. Sebab bn cakap harga petrol dunia naik. Kalau naik apasal indonesia leh turunkan petrol mereka sebanyak 2 kali dalam tempoh terdekat bhai? 


Dan aku pun pernah terfikir macam mana agaknya perkiraan ron neh dibuat? Adakah mereka proses dari satu tong yang sama? Maksudnya adakah setong minyak mentah apabila di proses boleh menghasilkan pelbagai ron? Kalau ya lagi lah tak relevant kerajaan nak naikkan harga ron 95 yang mana akhirnya kerajaan tangguhkan dulu buat masa terdekat, tapi bukan bermaksud petrol ron 95 tidak naik. Kenaikan tetap berlaku juga. Heh.

2. Apa? membandingkan penghasilan petrol pula?


Okeyh.. bandingkan juga dengan jumlah penduduk. Itu je. Cakap banyak2 pun tak guna..pasal yang aku tahu petrol indonesia turun harga petrol malaysia naik harga dan bakal naik lagi. Cuma tunggu masa je bhai.


Hek eley lue jangan percaya cakap amenoworld dan harakah neh weh.. dorang neh penipu.. harakah dan amenoworld neh kan pro pas so cakap2 dorang neh seme nak menentang kerajaan je.. dasar tak reti nak bersyukur punya manusia.. 


Owh.. okey.. aku tipu. Harakah pun tipu. Cuba ko tengok bawah. Hasil google. Kalau google pun ko nak kata tipu... hehehhe.. lue fikirlah sendiri..








Ameno : Penipu telah tertipu.
Free flash drive.. nak ke? Boleh masuk contest cutee.. klik sini
Create card via oreo app? What's that? Click here for details 

Share this

0 Comment to " Petrol turun harga. "

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...