Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Selasa, 1 Mac 2011

WOW! Bayaran letak kereta TBS RM4 sejam!


Kepada bapak-bapak orang, kepada emak-emak orang, kepada adik, kakak, abang, sedara, sepupu kawan-kawan, orang, korang kena ahti-ahti sket ble nak hantar sedara mara, kekawan atau sesiapa saja kat tbs neh. Lepas hantar korang kena chiaww.. tak pun kena parking luar kawasan [kalau kena saman nasib lher.. ha ha ha] Nak tahu kenapa?

Tengok gambar kat atas [kalau nak tengok gambar clear klik sini] Charge parking rm4 sejam. Nasi ayam dah dapat sepinggan. Ngam-ngam rm4 standard rega kl larh. Kalau kat kampung rm3.50 ada lagi. Heh

Memang mahal. Mahal nak mampos. Tadi aku sempat call astro. Tanya pasal tax yang ada dalam bil aku. Kakitangan astro cakap macam neh ;

" cik, government tax tue bukan kami yang buat tetapi kerajaan yang tetapkan cukai tersebut. Pihak astro tidak mengambil apa-apa keuntungan dari government tax sebaliknya semua tax tersebut akan pergi kepada government. Government tax bukan cukai keuntungan yang astro bayar kepada government. Cukai syarikat adalah perkara yang lain"

Ha Ha Ha..

Saja aku call nak tahu lanjut pasal neh. Apsal tv3 tak siar pasal government tax neh? Banyak atau sedikit jumlah tax bukan isu. Isunya ialah kenapa kerajaan tak war-warkan dalam media massa. Itu aje. 

Tapi harga parking kereta tue memang mahal. Memang cantik terminal tue melalui gambar2 yang aku tengok.. tapi kalau charge mahal2 untuk cepat dapatkan pulangan modal..[itu tak masuk kos tersembunyi dek angkara markup price time kontraktor wat kerja] perghh.. nampak sangat fikir untung dulu then baru rakyat.. harap2 lepas 2,3 tahun masih cantik dan tiadalah apa2 yang retak or roboh.. ha ha ha


Sumber gambar ehsan rakan facebook dari sini.

Ameno : Apa setahun lepas dah bagitau? Ceh.. itu citer tahun lepas.. sebelum nak laksanakan.. sekarang citer tahun neh.. kenalah announce juga.. apatah lagi dah dilaksanakan.. ha ha ha.

Share this

11 Responses to " WOW! Bayaran letak kereta TBS RM4 sejam! "

  1. Undilah untuk pembangunan dan harga mahal akan dibayar sekaliganda untuk pembangunan..hahaha..rakyat kena cekik lagi daa

    BalasPadam
  2. cek cek kendot1 Mac 2011 4:29 PTG

    Gov Tax ni da dimaklumkan masa pengumuman budget.. boleh semak laporan budget. cukai perkhidmatan akan dikenakan bagi tv berbayar(da terang2 astro la tu.. ) dan cukai perkhidmatan akan dinaikan dari 5% kepada 6%. jadi bil astro tu dapat dua pakej dari pengumuman budget tu la. kena cukai dan cukai yg dinaikan.. hebattt.. dapat pakej.. cess..~ cukai spender, beg tangan, n baju import bik mama dimansuhkan, hebattt... suami mithali..~ cesss sekali lagi..~

    BalasPadam
  3. logik la.. kemudahan nak tiptop mesti kene keluar duit kan.. mana2 negara pon sama.. tu sebab diorang adakan lrt kat situ.. salah satu tujuan taknak kasi area tu jem..

    tapi pasal tax pengguna tu setuju.. ape ape war2 kan la.. tup tap kene bayar.. negara lain pon ada cukai pengguna.. tapi diorang bagi tau kat berita

    BalasPadam
  4. apa-apa jela ameno..
    pandai korek cari isu..
    asalkan ko bahagia

    BalasPadam
  5. logok apenye..stesen bas je pon..dh kate stesen bas..pengguna mesti ramai yang dri keluarga sederhana..contoh mcm family nk hntr anak die naik bas balik sekolah asrama ke..x kan la nk kene bayar rm4 untuk sejam pertama?? agak keterlaluan la..lcct punye parking pon x mahal mcm ni.. x silap aku rm2 untuk sejam pertama..klia lgi mahal la..tpi aku xtau lak..x kan parking airport lgi murah dri parking stesen bas?? logik ke tu?

    BalasPadam
  6. napa la tax tu tak dibuat tetap.jd semua yg ade acc Astro ni byr sama jer.ni x,lg byk channel kite amik lg byk tax nye..teruk la...

    BalasPadam
  7. Insyaallah Hujung tahun ni, TBS ade parking Park & Ride yang di bina oleh jabatan pengangkutan bandar DBKL, mungkin parking RM3/per entry. (mcm parking hentian bas putra). sekarang dalam proses tender. harap maklum

    BalasPadam
  8. Hujung tahun? tender lagi? projek lagi? ha ha ha lantaklah.. suka ahti lah.. aku bukan selalu ke sana pun.. org2 yg guna perkhidmatan tue la yg teruk kena siksa.. :)

    BalasPadam
  9. Insyaallah Hujung tahun ni, TBS ade parking Park & Ride yang di bina oleh jabatan pengangkutan bandar DBKL, mungkin parking RM3/per entry. (mcm parking hentian bas putra). sekarang dalam proses tender. harap maklum

    BalasPadam
  10. cek cek kendot6 Mei 2011 10:10 PTG

    Gov Tax ni da dimaklumkan masa pengumuman budget.. boleh semak laporan budget. cukai perkhidmatan akan dikenakan bagi tv berbayar(da terang2 astro la tu.. ) dan cukai perkhidmatan akan dinaikan dari 5% kepada 6%. jadi bil astro tu dapat dua pakej dari pengumuman budget tu la. kena cukai dan cukai yg dinaikan.. hebattt.. dapat pakej.. cess..~ cukai spender, beg tangan, n baju import bik mama dimansuhkan, hebattt... suami mithali..~ cesss sekali lagi..~

    BalasPadam
  11. apehal la bengap sangat korang ni...kenapa tak persoalkan parking charge kat klcc,sogo....korang pegi la berpiket kat sana mintak bagi parking free...ingt ni negara welfare ker....pergi funfair pun nk masuk rumah hantu kena bayar...apela bengap sangat rakyat mcm korang ni

    BalasPadam

Sebarang cadangan, kritikan, tempahan iklan dan segala berita boleh je hubungi saya di sini orderonline2010@gmail.com

Segala penulisan di dalam blog ini mewakili pandangan peribadi saya [dan beberapa penulis lain] dan bukan mewakili mana2 parti/pemimpin/ataupun mana2 individu.

Segala komen yang anda tulis di sini tidak menjadi tanggungjawab penulis jika berlaku apa2 perkara kelak. Sendiri komen sendiri tanggung.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...