Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Isnin, 23 Januari 2017

Selepas Najib Kantoi Menipu Forest City Ada Pajakan 99 Tahun, BERNAMA Edit Berita Namun Kami Ada Rakaman Video..

"Bila tanah itu ditebus, reclaim land, kita jual pada orang luar atas leasehold. Leasehold bererti bahawa untuk tempoh 99 tahun sahaja. Bila dia beli rumah, rumah itu di atas tanah kita. Di mana soal kedaulatan kita terkorban tuan-tuan", kata Najib dalam satu program 'Jom Bantu Rakyat' yang diadakan di Desa Pandan pada 20 Januari lepas.

Kenyataan Najib itu kemudiannya dilaporkan secara berita oleh Bernama. Dan mereka (netizens) yang membaca berita tersebut kemudiannya memberikan bukti dan menyatakan kenyataan Najib tentang penjualan rumah di Forest City adalah leasehold hanyalah penipuan semata-mata kerana hakikatnya penjualan rumah di Forest City adalah pegangan bebas (freehold).

Laporan Bernama pada 20 Jan lepas disertakan dengan bukti oleh page Suara Rakyat bagi menjawab dakwaan Najib.

Mahathir fitnah? Ini ada bukti Forest City adalah freehold, Najib!Versi berita yang diedit semula oleh BERNAMA selepas diberikan bukti penjualan tanah di Forest City adalah freehold.

Kenapa diedit? Tekanan dari pihak atasan kah? Tapi sayangnya pengeditan itu tiada guna kerana kami ada versi rakaman..


Walaupun laporan bisa diolah semula dan dipadamkan kenyataan Najib namun pihak kami ada bukti video yang menunjukkan Najib memang pernah melafazkan kenyataan tersebut.

Bagaimana, Salleh Keruak? Boleh dighaibkan kah video ini?Dalam rakaman di atas selain mengulas tentang Forest City, Najib turut mengkritik Mahathir sebagai Tun Uturn.

"Ini doktor Mahathir, Tun Mahathir. Turn Uturn Mahathir. Saya gelar dia bukan Tun Mahathir, Uturn Mahathir. Sebab terlalu banyak uturn, dia buat satu kenyataan palsu. Satu fitnah besar sebenarnya. 

Pada kerajaan negeri Johor dan pada kerajaan Malaysia. Kononnya kita nak bagi kewarganegaraan pada mereka. Mereka ini warganegara China. Ekonomi dunia yang terbesar. Mereka kaya raya. Mereka tiada hajat nak jadi warganegara Malaysia", kata Najib dalam rakaman tersebut.

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...