Ahad, 5 Jun 2016

PAN Sedih Ustaz PAS Tak jawab Salam - Mengadu Kat FB Raih Simpati.

Makkkkk tolong makkk ustaz tu taknak jawab salam titew..

Kahkahkah
Kahkahkahkah
Kahkahkahkahkah

Kempen PAN bagi meraih simpati kali neh berkisarkan tentang isu salam. Aku percaya. Pengundi akan memangkah PAN kerana bengkek dengan tindakan sesetengah pihak dalam PAS yang enggan jawab salam, tak gitew kew?

KAHKAHKAH!

Suhaizan Kayat punya update ;


Ini pun nak mengadu kat orang. Takde otak punya Suhaizan. Konon nak tadbir negara. Nak tadbir negara apa ada hal orang jawab salam ke tak. Benda tu remeh-temeh. Sebijik macam PAS yang suka hukum orang guna agama. Opsss lupa. Dia tu pun bekas PAS juga. Patutla bawa perangai lama.

Pengalaman aku. Suhaizan neh bab sembang kencang memang no wahid. Kalau org tanya dia baik2 kat wassap ke atas satu2 isu siap bersalam bagai samada private ataupun group haram dia respon. Pengecut nak mampos. Bagi maklumat pun dia tak respon. Tu ajaran islam ke? Pirahhh. Ada hati nak persoalkan tindakan orang. Cermin tindakan ko tu dulu Suhaizan. Ko tu pun buat perangai fakiu juga.

Pendapat aku secara peribadi. Aku boleh memahami tindakan Ustaz Nor Sidek. Sebab dia orang tua. Rajuk dia memang sebegitu. Andaikata betul la seperti yang Suhaizan sebarkan.
Dengan orang tua VS orang tua, kita pihak ketiga buat relax sudah. Mereka ada sejarah perhubungan yang tersendiri. Ia terbina sejak kita lahir pun belum. Rajuk Ustaz Nor Sidek dengan Ustaz Ahmad Awang mana kita tahu. Tetapi sesiapa pun akan berkecil hati jika dulu sama2 kawan seperjuangan satu parti kini kawan kita berpaling ke parti baru. Biarla mereka pulih secara semulajadi. Yang Suhaizan sibuk nak jadi batu api pasal apa? Aku jadi batu api tak apa. Ini terang2 blog mengumpat. Aku terang2 dah kata aku tak bawa aihh perjuangan ala2 islamik bagai korang neh. Sumpah aku tak bawa pasal aku nampak dorang neh lebih kepada nak manipulate Islam je. Tu pasal aku tak minat nak join sama.

Aku nasihatkan Suhaizan. Lupakan PAS. PAN tu jaga elok-elok. Ape? Ko nak marah aku panggil ko PAN? Bongokla korang. Bongok. Setiap kali aku sebut PAN aku bayangkan ia singkatan dari Parti Amanah Negara. Aku tak pernah anggap kuali bagai pun. Dah kalau ko semua terasa seolah2 memanggil PAN ialah seperti membayangkan kuali tu masalah kau semua la. Bukan masalah aku. PAN aku semua huruf besar menunjukkan ia kata nama khas. Shortform. Tak faham2 lagi. Pergi mati.

Kahkahkah

Jaga PAN. Bawa isu rakyat. Masalah rakyat di KK & SB. Jangan guna modal tak jawab salam neh sebagai kempen. Jijik. Rakyat di KK & SB nak tau apa benda yang wakil PAN akan buat jika mereka mengundi kamu. Tunjukkan diri kamu berkaliber untuk bahas & selesaikan masalah rakyat. Hal kecik2 macam tak jawab salam neh biar pihak2 terlibat selesaikan. Kau bagitau kita orang pun kita orang boleh buat apa. Takan nak p hempuk
Ustaz Nor Sidek pula? Saje nak kongsi cerita? Supaya orang boleh mengata & mengutuk Ustaz Nor Sidek? Itu ajaran Islam ke Suhaizan?

KAHKAHKAH

Paling kelakar ;



Tak jawab salam pun nak anggap ia sebagai PERISTIWA MENYEDIHKAN?

PERISTIWA?

KAHKAHKAHKAH

Peristiwa kepala abah kau.

Aku tengok muka Ustaz Ahmad Awang steady. Tak nampak macam sedang bersedih. Ke ko yang sedang bersedih? Orang lain bagi salam, orang lain tak jawab salam, ko pula yang bersedih? BEBAL!

KAHKAHKAH

Ustaz Nor Sidek pula mungkin tengah berfikir walaupun mengadap henpon. Senang cakap ini orang tua VS orang tua. Depa ada sentimen masing2. Kita buat relax sudah. Tak payah buat posting kelakar sial macam di atas untuk raih perhatian. Jijik.

Aku tak rasa Ustaz Ahmad Awang yang suruh jadikan isu tersebut modal kempen. Pihak yang jaja cerita neh mesti geng2 saraf PAN. Buatla kerja elok2. Free ke berbayar ke buatla kerja saraf korang tu elok2. Ada ka benda sampah macam neh. Saje je cucuk sel2 mengumpat aku untuk bertindak.

Kahkahkah




Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...