Rabu, 8 Jun 2016

Kes Ganguan Seksual Di Sekolah - Kenapa Tiada Tindakan Sampai Sekarang Soal Keluarga Mangsa.

Aku ada menerima aduan baru-baru ini.

Korang cuba baca dulu apa yang aku kongsikan neh kejap ;




Info penting ;

1. Kes tahun lepas.

2. Report dari Tapah ke Ipd Ipoh ke Putrajaya ke Ipd Ipoh. Apa pun takde tindakan sampai sekarang.

3. Mangsa ketika itu berumur 14 tahun.

4. So bila cikgu menyentuh dadanya dengan rotan, ia bukan benda main-main atau boleh dianggap gurauan, tak sengaja. Budak 14 tahun kot.

5. Selepas itu menyentuh pula budak tersebut secara fizikal kat bahagian belakang. Apa ke hal nak mendidik macam tu?

6. Dah sentuh-sentuh dilarang pula budak tu menyatakan kepada sesiapa. Kenapa? Melakukan kesalahan ke? Well, memang ya. Sebab kau menyentuh seorang gadis remaja kot.

7. Yang aku pelik, pasal apa sampai pihak sekolah offer duit kat mak bapak budak tu untuk tarikh report? Korang nak melindungi pesalah seksual ke? Nak orang2 macam tu jadi cikgu? Kalau suatu hari dia sampai tahap merogol macam mana? Tak rasa risau ke orang2 macam neh jadi cikgu? Hari neh anak orang esok lusa kalau anak beranak korang jadi mangsa, macam mana? Tak faham aku dengan perangai pihak sekolah tu.

Ini laporan polis. Korang enlarge sendiri bagi jelas.


Nasib rakyat Malaysia macam neh bhai. Kau bukan sesiapa maka report polis kau ditendang2 bagai.

Kalau kau anak VVIP ke anak datuk ke menantu menteri ke, hari neh meninggal kat klinik gigi esok dah buka kertas siasatan. Itu sekadar contohla. Aku bukan nak mengata si mangsa yang meninggal tu. Tapi aku nak mengata sikap sesetengah polis yang melayan marhaen dengan layanan double standard.

Lue orang pun boleh fikir sendiri. Bukan tak biasa pun.

KAHKAHKAHKAH
KAHKAHKAHKAHKAH
KAHKAHKAHKAHKAHKAH

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...