Ahad, 5 Jun 2016

Dyana Sofia Troll Hadi Awang, Penyokong PAS Bengang..

KAHKAHKAHKAHKAHKAH

Hadoi. 

Aku dah agak dah. Bebudak PAS mesti attack bab tudung, baju, aurat apa bagai. Seriyus hipokrit nak mampos. Dulu masa PRK Teluk Intan bebudak neh kempen undi dyana. Aku pula kempen jangan undi Dyana. Faham2kan stail aku. 

Bagi aku bukan semua perempuan ada ketokohan dalam politik. Kes Dyana neh sama macam Wan Azizah. She is puppet. Nothing else. Just a puppet. Tokoh wanita yang berjaya dalam politik bagi aku Dr. LoLo. Dia sentiasa tempat pertama dalam ahti aku sebagai ahli politik yang aku sukai dalam masa aku sedang dan telah membesar. 

Aku tak mengenalinya secara dekat tetapi aku ada melihatnya beberapa kali dalam tv, segmen berita, TV3 kerap kritik / tayang statement Dr. LoLo & aku suka. Masa tu aku macam pelik sikit. Ada pula MP pembangkang perempuan ye. Alah. Zaman2 naif. Zaman2 yang aku fikir politik tu dunia lelaki. Bertubi2 lawan menteri berbahas dalam parlimen. Memang tak kenal diam. Dia berani. Seriyus aku cam tertarik ah.

Dyana pula ntah hapa2 sikit. Benda salah sendiri taknak mengaku lepas tu UMNO pula jadi mangsa. Btw, dah buat report polis ke? Lama dah neh. Takan krik krik krik macam Najib kot.

Kah kah kah
Kah kah kah kah
Kah kah kah kah kah

Kes aritu. Dyana update ;


Dyana sindir Hadi isu keris. Aku peduli hapa Dyana nak sindir Hadi. Bagi aku Hadi memang buat benda kelakar. Agak2 la beb. Keris dalam nilai budaya ialah alat seni pertahankan diri. Dari penjajah. Dari British. Dari penjahat. Bukan untuk potong kek ke pulut ke. Bila hadi 'salahguna' unsur2 budaya keris dengan panjangkan ia, potong kek, tak pelik juga orang menyindir. Pasal benda tu dah menghilangkan 'roh' & identiti keris yang sebenar.

Dulu ada sekali aku pergi pasar pagi. Ada pakcik neh jual pelbagai jenis & bentuk keris. Ada barang antik. Ada yang dia buat sendiri. Katanya atas permintaan pelanggan. Pakcik neh bagitau juga sikit2 yang orang dulu2 bukan simpan satu keris tapi ada 2,3 jenis keris. Ada ringan ada berat. Ada saiz pendek ada saiz medium. Bergantung pada usia, penggunaan dan jantina. Dia cerita-cerita sikit sejarah berkenaan keris. Haram pula dia cerita tentang keris potong kek. Apetah lagi keris panjang. Hak ala kau Hadi. Aku tahu kau tak berniat tapi benda tu masih kelakar oke, masih kelakar. Sebab tu aku kena gelak. Kau buat lawak kan.

KAHKAHKAH

Dalam dok beria menyindir Hadi, Dyana kemudiannya kena sound dengan geng2 PAS. Ini yang aku nak cerita. Kat komen dia kena kritik. Dia jawab tau.



Buat relax je Dyana jawab. Mao terbako bebudak PAS baca respon Dyana. Kesian. Beria kau semua tarbiah dia buat apa tak hel jek. 

KAHKAHKAH

Patutnya kau semua bersabarla. Ahli2 politik kita memang suka / kerap buat kerja bodoh. Kali neh TGHH yang buat benda merepek. Esok lusa time Dyana korang troll la dia laju2. Apa susah. Tak payah beria nak marah kot.

KAHKAHKAH
KAHKAHKAHKAH
KAHKAHKAHKAHKAH

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...