Khamis, 2 Jun 2016

Jalan Berlubang - 'UITM' Sudah Goyang Bila Masalah Sampai Ke BROTHERHOOD..

Tahu mengelabah rupanya.

Dekat 2 bulan berlubang haram ada tindakan. Tetapi bila masalah tersebut disampaikan kepada pihak luar dan viral tiba-tiba sahaja MAJLIS PERWAKILAN PELAJAR reti pula nak buat-buat peduli.

KAH KAH KAH

Babak pertama.


Viral. Viral. Viral.

UITM mesti malu. Majlis Perwakilan Pelajar pun malu. Almaklumlah kena sound setepek kat media sosial. Terang2 tak buat kerja kot tu.

Selepas viral. Alasan nak cover kelambatan dorang bertindak dah tercipta.


Benda yang brother Lando boleh buat dalam masa tak sampai sehari dorang up jadi masa 2 minggu hingga ke sebulan? Whatthepark la katakan. Ini karenah biokrasi la punya cerita. Isu tentang keselamatan awam, pelajar2 Uni. Pun kena tunggu 2 minggu. Chooiii.

Yang aku pelik. 2 bulan jalan rosak. 2 bulan. Bukan 2 saat, 2 minit, 2 jam atau 2 hari. Tapi 2 bulan tu kot. Takan dalam masa 2 bulan tak kedengaran di telinga dia bahawanya terdapat jalan rosak di kawasan Uni?

Rupa-rupanya ;


Aduh. Rupanya MPP2 kita neh sembang bikin bimbang la. Budak Hanif dah dekat 2 bulan jalan langgar lubang. 2 bulan dia report kat fb dan twitter. Paling2 koman pun kalau lue kata dia report tak ikut protokol, boleh je reply aduan dia suruh dia report ikut protokol yang ditetapkan. The fact tak amek port pada aduan dia sehingga 'dikecohkan' by Brother Lando membuktikan bahawanya mereka2 hanya akan bertindak bila isu jadi besar. Selagi mana ianya isu kecik, pejam mata sudah.

Tambahan pula bukan dia sorang je guna laluan tersebut. Bisik2 takan tak ada. Mustahil la. Kita hidup di alam penuh dengan gosip sana sini takan orang tak bergosip tentang jalan kat universiti korang tu. Sampai aku yang takde kaitan pun turut mengumpat, nampak sangatla korang memang tak peka pada persekitaran Universiti korang.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH KAH
KAH KAH KAH KAH KAH

Oke, then selepas viral.

Ini yang berlaku ;


Budak Hanif kena sound. 

Malukan UITM? Aibkan UITM? Sorry bro. Aku tambah malukan UITM kesayangan kau tu. Bukan benda baru UITM memalukan diri dorang sendiri. Dah lama. Ini sekadar menambahkan list aje. Kau semua relax la. 

KAH KAH KAH

Dia cerita dia macam neh jek. Simple gila kot.

Jalan rosak > mengadu tapi takde orang amek port > bagitau orang luar sebab nak repair sendiri > orang luar nak sound pihak yang tak amek peduli > orang yang terasa mula rasa sakit ahti > buat karangan di laman sosial untuk backup diri > hanjing2 dorang pula attack si pengadu di laman sosial > taknak langsung peduli masalah sebenar.

Masalah sebenar apa? JALAN BERLUBANG. ADUAN DAH DIBERIKAN TAPI TAKDE YANG AMEK PORT. 

Cara menyelesaikan bagaimana? Repair jalan rosak, kaji protokol tentang cara2 menyampaikan aduan. Adakah relevan dengan kehendak dan keperluan semasa atau perlu kita permudahkan lagi. Adakah MPPs yang dilantik benar2 boleh membuat kerja ataupun sekadar hebat dek kerana populariti.

MPPs neh pun ada sesetengahnya macam ahli politik juga. Kau tahu ahli politik Malaysia kebanyakkannya macam apa. So, mereka juga lebih kurang. Politik lebih, propa diutamakan, kerja pula boleh dibilang. Itulah hakikatnya.

KAH KAH KAH.

Sumber rujukan : 
https://www.facebook.com/landozawawivrus/photos/pcb.904918239634395/904918149634404/?type=3&theater

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10204817467635545&set=a.3264744836518.107250.1804184572&type=3&theater

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...